Najveći hipohondri zodijaka: Djevice mogu postati opsesivne, Jarčevi se panično boje nemoći

07:55, 12.07.2020.
Thumbnail
Pred vama su znaci koji vole da umišljaju dijagnoze, a vrijeme pandemije za njih je prava agonija. Evo koji nježni cvjetići su u pitanju, kako prenosi lepaisrecna.rs.

Vaga

Vage ne brinu brigu kada je u pitanju samo zdravlje, već im zdravstvene smetnje i sklonost ka umišljanju bolesti pomaže u nečemu: riječ je, naravno, o privlačenju pažnje. Vidi mene, pomozi mi, budi uz mene, voli me – bolest Vagama služi iz tih razloga. S toga će kašalj vjerovatno pretvoriti u ozbiljan bronhitis, a temperaturu u opasnu upalu pluća, nadajući se da će oni koji su joj bitni potrčati prema njoj i paziti je i maziti.

Djevica

Djevica je definitivno najveći hipohondar Zodijaka. Najčešće ćete je sresti po bolnicama. Stalno ide na neke preglede i umišlja da je bolesna. U nekim slučajevima to može preći i u opsesiju. Zato stalno čisti svoj dom, svako malo pere ruke, boji se virusa, bakterija, obavezno se vakciniše i zatvara u kuću kada krene val bolesti – od crevnih viroza do virusnih oboljenja. I kada vam treba pomoć jer imate visoku temperaturu, neka vam ne pada napamet da pozovete Djevicu. To bi je čak moglo i uvrijediti.

Jarac

Njima je najteže da izađu na kraj sa vlastitim strahovima. A jedan od njih je i strah od bolesti. Sve je u redu dok je zdravlja – reći će vam Jarac. Njihov strah od bolesti je toliko jak da se s njim ne mogu suočiti, pa će izbjegavati doktore. No to ga neće omesti da surfuje po internetu i traži objašnjenja za simptome koje osjeća u svom tijelu. I od obične crijevne viroze začas će umisliti da boluje od raka debelog creva. Panično se boji nemoći, a bolest je za njega upravo to. Nesposobnost da bude samostalan i da ne zavisi ni od koga.

Rak

Za razliku od njegovih prethodnika hipohondara, on ne razmišlja o bolestima, sve dok se ne pojave neke ozbiljnije zdravstvene smetnje. E tada nastaje panika. Zna da ne smije surfovati po internetu jer će tako doći u posjed informacija koje mogu upućivati na najgore. Čak su i skloni sakriti od drugih da nešto nije u redu i da se ne osjećaju najbolje. Ali strah od najgoreg mu ne da mira. Zbog svoje preosjetljivosti i sklonosti zamišljanju najgorih scenarija, hipohondrija ih rijetko može zaobići.

Ribe

Ribe su inače sklone da umišljanju stvari. Imaju bujnu maštu i često vide i ono čega nema. Tako je i s bolestima. Lako padnu pod uticaj panike, pa će i u ovoj epidemiji korona virusa pronaći razlog zašto nešto ne mogu učiniti. Otići će na bolovanje, osamiti se i izbjegavati kontakte s drugim ljudima. Ribe nekad potajno uživaju u nemoći, pa im hipohondrija nekad dobro dođe kao izgovor. Vole da se neko brine o njima, sklone su samosažaljenju, pa umišljanje bolesti za njih itekako ima smisla, piše noizz.rs.