Propala svadba

Mlada planirala da gosti na vjenčanju rade zadatke iz matematike

07:25, 10.01.2019.
Izvor: Telegraf.rs
Thumbnail
Kada dođe vrijeme za planiranje savršenog vjenčanja, pametno je fokusirati se na ono što će vas učiniti srećnima - ipak je to vaš veliki dan. Zato, ne bi trebalo da razmišljate o tome da udovoljite drugima, već samo sebi. Ipak, ako vaše ideje prelaze dobar ukus, možda bi trebalo da malo bolje razmislite o tome šta ćete i kako ćete. 

Jedna mlada izazvala je veliki gnjev kod svojih gostiju kada im je saopštila da će na njenom vjenčanju morati da rješavaju zadatke iz matematike.

Mlada je svoj postupak objasnila time što su i ona i njen budući suprug matematičari, pa su poželjeli da njihov najsrećniji dan obiluje matematičkim elementima. Malo je reći da gosti uopšte nisu bili oduševljeni.

"Jedna od stvari koje smo smislili je da pred večeru gosti odgovore na pitanje iz matematike kako bi odgonetnuli za koji sto treba da sjednu. Svaki gost će dobiti unikatno pitanje koje će biti osmišljeno nakon što proučimo njegovo znanje iz matematike," rekla je mlada.

Dodala je i da mnogi gosti imaju dobru podlogu i već su objavljivali radove iz matematike, tako da će se pitanja preuzimati i direktno iz njihovih istraživačkih radova.

Iako se potrudila da objasni da će ova ideja zapravo biti zanimljiva gostima, nije naišla na odobravanje.

"S obzirom na moje predznanje iz matematike, odmah mogu da me rasporede da sjedim za stolom gdje su samo djeca," požalio se jedan od njenih gostiju.

"Razumem zašto mladencima to zvuči fantastično, ali meni je ova ideja vrlo odbojna," dodao je drugi.