Tokom izvještavanja o toplotnom talasu

Meteorolog se onesvijestio u programu uživo VIDEO

09:33, 02.08.2018.
Izvor: B92
Thumbnail
Televizijski program koji ide uživo, poput vijesti, može da bude pun iznenađenja i upravo to se dogodilo za vrijeme Vijesti na Bi-Bi-Siju, kada se tokom emisije onesvijestio meteorolog koji je govorio o toplotnom talasu koji je zadesio Veliku Britaniju.

Intervju je počeo sasvim normalno, voditeljka Vesti Bi-Bi-Sija Anita Makvejg postavila mu je pitanje o toplotnom talasu u Velikoj Britaniji i hoće li se takvo vrijeme u Kraljevstvu nastaviti. Sve je išlo po planu, bar nakratko. 

Ovaj stručnjak je počeo da odgovara na njeno pitanje predstavljajući izvještaj o klimatskim promjenama za posljednjih 100 godina. 

"Jednu stvar koju ovdje primjećujemo kada su u pitanju klimatske promjene za posljednjih 100 godina...“, rekao je Mark i samo rekao "Izvinite", te nestao sa ekrana. 

Voditeljka ga je potom pitlala da li je dobro, on je kratko i neuvjerljivo rekao "Da", ali se onda više nije oglašavao. Voditeljka je rekla da se nada da će dr Mark biti dobro i zahvalila mu na razgovoru.

Sve je bilo objašnjeno kasnije kada je dr Mark tvitnuo: "Poruka sebi, izbjegni sljedeći put da se onesvijestiš tokom izjave koju daješ uživo na TV". 

U istoj poruci izvinio se i voditeljki, uz opasku da mu to "nije bilo najbolji intervju".