Izgubila vjerenički prsten prije 13 godina, pronašla ga na mrkvi

  • 27.01.2021.10:20

Kanađanka je mislila da je prsten nepovratno izgubljen, dok njena snaha Sarah Ryan nije iz njihovog vrta iz zemlje izvukla čudnu mrkvu. Sarah je ubrzo se shvatila zašto je mrkva poprimila čudan oblik

Nakon 13 godina, Kanađanka Mary Grams (84) 2017. je pronašla svoj vjerenički prsten na mrkvi u svom vrtu, prenosi apost.

Danas 84-godišnjakinja, Mary Grams, izgubila je svoj vjerenički prsten 2004. godine. Pokušala ga je pronaći, no uzalud. Kako ne bi povrijedila supruga, kupila je novi prsten u smanjenoj verziji bez da kaže suprugu šta se dogodilo. 

Mislila je da je prsten nepovratno izgubljen, dok jednog dana njena snaha Sarah Ryan nije iz njihovog vrta iz zemlje izvukla čudnu mrkvu. Sarah se nije mogla načuditi izgledu mrkve, a ubrzo se shvatila zašto je poprimila taj oblik. Naime, prsten od njene svekrve bio je na mrkvi koja je narasla kroz komad nakita.

Grams nije mogla da vjeruje da je njen stari vjerenički prsten pronađen te ga je odmah zamijenila s kopijom. Gospodin Grams, Maryjin suprug, nikada nije primijetio da njegova supruga nosi kopiju vjereničkog prstena.