Instagram testira novi Stories interfejs za desktop korisnike

15:54, 05.01.2021.
Instagram planira da načini desktop verziju svoje platforme lakšom za korišćenje onima koji preferiraju da servis za deljenje fotografija i videa koriste na svojim računarima. Prema navodima, kompanija radi na novom dizajnu korisničkog interfejsa za Instagram Stories na desktopu.

Kompanija je već počela da testira novo ažuriranje, koje stiže sa funkcijama kao što su Stories u karuselu umesto u jednom naslovu koji prekriva čitavu stranicu.

Izveštaji sugerišu da sa novim ažuriranjem korisnici mogu da kiktanjem mišem mogu da vrše navigaciju kroz Stories ili da ih puste da se automatski prikazuju. Korisnički interfejs će i dalje imati tastere za navigaciju, kako bi se omogućilo kontrolisanje puštanja Stories sadržaja.

Za sada nije poznato kolikom broju korisnika je dostupan novi korisnički interfejs. Takođe, nije poznato da čo će ova izmena biti trajna i kada bi mogla biti dostupna širem broju korisnika. Testiranje funkcije je potvrđeno od strane zvaničnika Instagrama, a ažuriranje je od decembra dostupno manjem broju korisnika.