Planira put u Afriku

Influenser priznao: Moja majka radi dva posla da bih ja mogao putovati

08:14, 18.06.2019.
Izvor: klix.ba
Thumbnail
Katalin Onk i Elena Engelhart iz Njemačke oslanjaju se na finansijsku pomoć njegove majke kako bi mogli putovati svijetom i svoje avanture dijeliti na Instagramu. Ova je izjava razljutila mnoge, pogotovo nakon saznanja da Katalinova majka radi dva posla kako bi im ovo omogućila.

Njih dvoje dolaze iz Njemačke, ali su, sudeći po njihovom Instagram profilu, proputovali mnoge destinacije. Nedavno su na stranici "Gofundme" kreirali apel za prikupljanje novca za njihovo naredno putovanje u Afriku.

Žele prikupiti 10.000 dolara za svoju "Afričku avanturu". Od postavljanja apela prošlo je deset dana i do sada su prikupili samo 200 dolara koje je uložilo osam osoba.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

WHY AM I NOT NORMAL?? I've been asked why I don't live a 'normal' life. This I can not tell you. Maybe the fact that my family moved country when I was 11, without being able to speak the language. Maybe it's because of the back surgeries I had at a young age, or because I got a lot of attention when I played football and then looked for it elsewhere when football wasn't my life anymore. Or because I dropped out of school. Maybe it's because I love to feel alive and don't like to be held back by anyone or anything. Maybe it's because I travel and see different perspectives, or because I made countless mistakes which I learnt from. Maybe it's because I choose to take risks and try not to let fear stop me. Maybe it's because I'm not afraid of dying. It's all of these combined plus much more. We all live differently and make different choices. We are free to live and express ourselves however we want as long as we aren't harming anyone. We must learn to accept and understand each other in order to live in peace. Me and my father talked for a long time today, we laughed a lot, we said what we had to say and are moving forward. When you look like me and live the way I do it's not easy for some to understand. Normal for most, may not be normal for others. normal adjective conforming to a standard; usual, typical, or expected.

Objavu dijeli CAT AND ELENA (@another_beautiful_day_official) Lip 6, 2019 u 5:34 PDT

 

Razlog sporom prikupljanju novca jeste činjenica da su njih dvoje u nekoliko navrata kazali kako Katalinova majka radi dva posla kako bi finansirala njihova putovanja, dok oni s druge strane ne rade nikako. Dodali su kako normalni poslovi nisu za njih i kako im ovaj stil života savršeno odgovara.

"Moja majka nam pomaže, ona radi dva posla i ne ostavlja mnogo novca za sebe. Nismo joj tražili da nam daje novac, ali ona voli što nam može pomoći", kazao je Katalin.

Mnogi korisnici Instagrama komentarisali su njegovu situaciju kazavši kako je jako sebičan i kako treba više brinuti o svojoj majci. Neki su pisali kako bi oni rado pokrenuli "Gofundme" akciju prikupljanja za Katalinovu majku, ali kako se plaše da bi on i njegova djevojka taj novac potrošili na sebe.

"Trebate se stiditi što koristite vaše roditelje. Ako želite ovakav stil života, zaradite sami za njega. Tvoja majka ne mora raditi dva posla za tebe!", napisali su između ostalog.