Kanada

Igranjem igrice prikupio novac za očevo liječenje raka

19:50, 12.07.2019.
Izvor: 24sata
Thumbnail
Dječak iz Kanade na Tviteru je objavio da počinje prikupljati sredstva za liječenje svog oca, ali napravio je to na orginalan način - uživo je prenosio sebe kako igra popularnu igricu Fortnite 

U tvitu je napisao: 'Live sam i prikupljam sredstva za svog tatu. Zahvalan sam svim donatorima #zdstrong'.

Njegov otac se prvi pojavio na streamu kako bi objasnio situaciju. Dijagnosticiran mu je rak rektuma 14. rujna 2018. godine. Od tad mu život nije bio nimalo lagan.

"Jako je teško. Ponekad je toliko teško da ne mogu hodati. Ponekad danima moram ležati u krevetu. Ne mogu se pomaknuti. Ali moram se boriti", rekao je dječakov otac u prijenosu uživo.

Nakon toga je preuzeo njegov sin i radio ono što mu najbolje ide. Njegov cilj je bio prikupiti oko 25.200 kuna za liječenje svog oca, a da bi prikupio toliki novac odlučio je provesti puno sati ispred ekrana. Trebalo mu je tri dana da prikupi 30 odsto željene svote.

Iako nije imao veliku publiku, dječak je tokom tog razdoblja uspio snimati više od 20 sati i prikupiti gotovo 2000 hiljade KM potrebnih za liječenje raka njegova oca.

CoL MackWood je bio prvi profesionalni igrač koji je donirao i proširio riječ. Oko četvrtog dana, ljudi su počeli bombardirati dječaka pitanjima o ocu i donirati što je dovelo do toga da je dječak prikupio ostatak iznosa za oko sat vremena.

Nakon toga je dječak podijelio novu dirljivu objavu na Twitteru.

"OMG svi! Ne mogu se riječima zahvaliti svima koji su sudjelovali u ovom prijenosu. Nemam riječi. Promijenili ste moj i život mog oca zauvijek i pamtit ćemo ovo do kraja života. Hvala 1/2", napisao je.