Novi Sad

Hit na internetu: Lisica pozirala fotografu

09:42, 13.01.2021.
Izvor: Telegraf.rs
Thumbnail
Fotografija lisice, koju je na svom profilu podijelio Vladimir Vuković, brzo je postala viralna, a samo na profilu portala nsuzivo dobila je 15.000 lajkova.

Vladimir je ovom portalu ustupio fotografiju, i ispričao im je kako je uspio da joj priđe.  

– Iz daljine sam vidio kako se nešto pomjera, bila je i suviše daleko od mene i nisam mogao da prepoznam šta je u pitanju. Prvo sto mi je palo na pamet je bio pas, ali kako se polako približavala vidio sam da pas i nema tako dugacak i čupav rep. Dozivao sam je tiho da se ne uplaši, a telefon je bio spreman da uslika kada stane na nekoj određenoj distanci. Iznenadilo me što je ona nastavila da se približava poput najpitomije životinje do mene sve dok nije stala na pola metra distance. Kameru sam upalio na noćni režim gdje objekat mora da miruje oko 15 sekundi da bi slika ispala kvalitetna. Ona je meni ljudi pozirala preko jednog minuta – rekao je Vladimir.

On dodaje da lisica nije pokazivala nikakve znake agresije, besnila ili slično i da se ponašala kao da ga poznaje, istakao je da je ovo jedno divno iskustvo i dokaz da su životinje jedna predivna bića te da se ipak nije nadao da će fotografija biti ovako lijepa.

Komentari ispod fotografije su podijeljeni, dok neki misle da je ovo opasno, drugi su oduševljeni.

– Fotograf je imao sreće. Iako je besnilo odavno iskorijenjeno, ne vidim drugi razlog za ovakvo ponašanje lisice – Napisao je jedan Aleksandar

Dok čitalac Miroslav dodaje da je slika sjajna, ima i onih koji su rekli da je fotograf zaista hrabar.

Ovo nije prvi put da se divlje životinje pojavljuju na ulicama grada, a najpoznatiji je slučaj vepra na Limanu, koga je čak jurila i interventna brigada.

Osim veprova i lisica u grad ponekad zalutaju veverice i ježevi, pa čak i srne, koje nažalost često stradaju. Na svu sreću ima i lijepih primjera  kada radnici “Zooghigijene” i “Zelenila” spasu ove male izgubljene drugare i vrate ih u prirodu.