Kajakaš zapao u nevolju

Foka mu bacila hobotnicu u lice VIDEO

07:20, 28.09.2018.
Izvor: B92
Thumbnail
Simpatičan video-snimak zabilježen je na Novom Zelandu, a odmah po objavljivanju postao je pravi viralni hit.

Kajli Mulinder, koji iz hobija bilježi Go Pro snimke, upustio se u pustolovinu vožnje kajakom. On je zajedno sa prijateljima došao do obale Kaikoura, a plovidba se pretvorila u nesvakidašnji događaj. 

Dok je sjedio sa prijateljima, svi su bili u kajacima, odjednom je foka izronila iz vode, za sobom je povukla hobotnicu te kada je zamahnula glavom udarila je čovjeka mekušcem. 

"Bili smo u kajacima nasred mora i odjednom se pojavila ta ogromna foka s hobotnicom u zubima. Bacakala je tu hobotnicu naokolo, naglo je zaronila i onda se ponovo pojavila na površini te bacila hobotnicu meni u lice", ispričao je Mulinder za “Ju-Es-Ej tudej”. 

"Pomislio sam: “Čovječe, šta se to upravo dogodilo?” Pričali smo o tome čitave nedjelje."

Kajl je rekao da nije odmah mogao da shvati šta se dogodilo, ali da je osjetio udarac hobotnice po licu. Viknuo je jako, a njegovi prijatelji nisu mogli da izdrže da se ne smiju. 

Inače, kako je objasnila profesorka Rošel Kostantin iz Škole bioloških nauka na Univerzitetu Okland, foka nije htjela namjerno da udari Kajlija niti da ga povrijedi. 

Pretpostavlja se da se kajakaš samo našao na njenom putu, a životinja je vjerovatno željela da otkine pipke hobotnice služeći se silom zabačaja.