Na prirodan način

Za dvije minute izbrišite bore

21:26, 05.12.2018.
Thumbnail
Prirodno je uvijek najljepše i to je moto Mukti - brenda koji proizvodi organske proizvode za njegu kože. Sada njegova osnivačica, stručnjakinja za njegu kože Mukti, tvrdi da je moguće izbrisati bore prirodno i bez potrebe za skupim losionima i filerima.

Tačke na licu

Mukti je osmislila dvominutnu masažu lica koja ne zahtijeva nikakve preparate ni naprave.

"Na licu skupljamo mnogo stresa i napetosti, a toga nismo ni svjesni", rekla je Mukti za Body + Soul.

Objasnila je da postoje određene tačke na licu na kojima su mala udubljenja i one dobro reaguju na masažu. Te se tačke mogu pronaći na vrhovima obrva, na sredini obrva, sa strane obrva i jedna je dva centimetra ispod oka. Kozmetičarka savjetuje da masirate svaku tačku kružnim pokretima kako biste uklonili tragove stresa i napetosti koje držite na licu.

Šta jesti, a šta ne

Osim toga, istakla je i važnost zdrave ishrane, koja takođe igra važnu ulogu u održavanju mladenačkog izgleda.

"Izbacite sve stvari poput šećera, zasićenih masti, prerađene hrane i živite zdravim stilom", savjetuje autor knjige "Truth In Beauty".

Da bi vaša koža blistala iznutra prema spolja, povećajte unos obojene hrane, polifenola, antioksidansa te voća i povrća.

"Jedem samo organsku hranu za koju znam da nije tretirana hemikalijama, pijem puno vode i izbjegavam sve ono što nakuplja toksine u tijelu", otkrila je Mukti.

(net.hr)