Pramenovi su uvijek "IN"

U trendu su sve boje kose, izbor je na vama

13:12, 22.09.2019.
Izvor: novosti.rs
Želite da promijenite boju kose ali strahujete da to ne bude potpuni promašaj.

Nema razloga za brigu. Slobodno se poigrajte bojama i nijansama, jer je sve dozvoljeno i u trendu. Ukoliko i pogriješite, ofarbaćete se ponovo za tili čas. Ali akcenat je na prirodnim i svjetlim tonovima. Boja meda, šampanjca, ledenosiva, plava... Pronađite svoju idealnu nijansu i zablistajte ove sezone.

"Nosi se apsolutno sve, plava kosa, svijetlosmeđa, pramenovi i balajaž",  kaže za "Život plus" frizerka Biljana Drljača. 

"Sve boje i nijanse su u modi i to je dobro. Tamnosmeđa i crna kosa su manje zastupljene ali je sve stvar stila, izbora i afiniteta. Uz malo mašte, smjelosti i konsultacije sa frizerom, svaka djevojka može da izgleda fenomenalno", savjetuje frizerka.

Pramenovi su uvijek aktuelni, pa će "prošarana" kosa mnogim damama biti jedan od glavnih aduta i u narednom periodu. Izgledaju lijepo i ne zahtijevaju čest odlazak kod frizera. Bakarna nijansa u vidu diskrentih pramenova idealna je za brinete sa tamnijom kosom koje čeznu za promjenama. Za smjele i one koje žele da budu primijećene, pravi izbor je jarkokoralna boja, koja je mnoge već osvojila. Idealna je za svakodnevne prilike a istovremeno djeluje moćno i vatreno. Naglašava oči, bez obzira na njihovu boju i daje nježniji izgled tenu.

Apsolutni hit je balajaž, specijalna tehnika prelivanja boja od najtamnijih nijansi u korjenu do najsvjetlijih pri vrhu kose. Djeluje prirodno, elegantno i sofisticirano, pa ne čudi što je, osim holivudskih zvijezda i slavnih manekenki, osvojila djevojke i žene širom planete. Nikako ne smijemo da zaboravimo na uvijek atraktivne plavuše kojima rijetko koji muškarac može da odoli. Sve nijanse plave dolaze u obzir, ali zaboravite na žutu. U trendu su elegantna platinasta nijansa, "bijeli pijesak", "prljava", ledena, kremasta... Ova posljednja je i najpopularnija u svijetu jer pristaje damama i sa svjetlim i sa tamnim tenom, ali zahtijeva redovnu negu.

Ponovo se nosi i retro pepeljastosmeđa koja je bila popularna devedesetih godina. Najbolje pristaje ženama sa svijetlim tenom. Mada su crna i tamno smeđa manje zastupljene. Ukoliko ste, ipak, vjerni ovoj nijansi i ne možete sebe da zamislite sa drugačijom bojom kose, imajte na umu sljedeće: akcenat je na sjaju i zdravom izgledu kose.