Trendovi po pitanju vjereničkog prstenja u 2020. godini

  • 03.12.2020.13:45

Postoji nevjerovatno mnogo vrsta vjereničkog prstenja, od jednostavnijih preko elegantnih do zaista grandioznih varijanti. Milioni kombinacija koji uključuju izbor dragog kamenja, njihov oblik i veličinu, zatim izbor plemenitog metala i svakako boju, osmišljeni su zapravo kako bi vam omogućili da pronađete onaj iz svojih snova.

Možda ste godinama imali na umu jednu određenu vrstu prstenja, ali sa promjenom trendova i stilova, kada dođe vrijeme da vam ga vaš voljenu pokloni, možda promjenite mišljenje. Otkrivamo vam šta se nalazi na listi najtraženijih u 2020. godini.

DIJAMANT – OŠTROG REZA

Iako je okruglo dijamantsko kamenje i dalje vrlo popularno, posebnu pažnju u skorije vreme privlači kamenje – oštrog reza. Kako bi vam slikovitije predstavili ovu vrstu kamenja, zamislite prstenje sa ovalnim, jastučastim ili kruškastim kamenjem. Svaki od ovih oblika je priča za sebe, i opcija za sve dame koje žele prsten koji se ističe.

PRSTENJE OD ŽUTOG ZLATA

Žuto zlato se u velikom stilu vraća na glavna vrata. Iako dobar deo djevojaka i dalje prednost daje bijelom zlatu, sve je više onih koje se vraćaju tradiciji i ponovnom otkrivanju ljepote žutog sjaja. Prekrasna zlatna nijansa ovog metala donosi nov prikaz dijamantu vašeg vjereničkog prstena, a njegova prednost je u tome što izgleda fantastično na svim tonovima kože.

DIJAMANTSKE ALTERNATIVE

Kako se ekološki aspekt sve više približava modnoj i industriji koja se bavi nakitom, to je sve više parova koji se okreću kao dijamantskim alternativama. Najpopularniji među njima su dijamanti napravljeni u laboratorijama. Oni imaju iste optičke, fizičke i molekularne karakteristike kao i pravi dijamanti, s tim da je jedina razlika njihovo poreklo i cijena.

MINIMALISTIČKI STILOVI

Minimalizam je zašao u sve sfere savremeng života pa i u onu koja se tiče izbora vjereničkog prstenja. Elegantno, minimalno i vrlo privlačno, ovo prstenje je sa ili bez dijamanta u fokusu priče, bez u svakom slučaju pratećih dodataka. Ovo prstenje djeluje poput oreola koji je nežno obavija oko prsta.