Njukasl

Studentkinju opomenuli zbog "najneprimjerenije haljine ikada": Da li su u pravu?

  • Izvor: Super žena
  • 20.09.2021.11:52

Studentkinja medicine na Univerzitetu u Njukaslu dobila je opomenu jer je na predavanje došla u haljini, a neprijatno iskustvo opisala je na Twitteru.

"Može li neko da mi objasni kako u 2021. fakulteti medicine i dalje nameću seksističku sliku o studentkinjama jer su se odvažile da pokažu svoje zglobove?" upitala je.

"Žalila sam se Univerzitetu. Rekli su mi da se radi o 'najneprimjerenijoj haljini koju su ikad vidjeli' i rekli kako je riječ ispitivača posljednja pa je istraga zaključena. Nije li diskriminacija predivna? U pritužbi piše da nisam imala pokrivene noge, zbog čega ne bi htjeli da liječim njihove prijatelje ili porodicu", dodala je.

Zbog bure na društvenim mrežama i podrške djevojci, Univerzitet je zbog svoje odluke pokušao da se opravda upravo na društvenim mrežama.

"Želimo još jednom da se izvinimo studentkinji za neprijatnost koju je izazvao ovaj incident. Opomenu je dao ispitivač za vrijeme ispita. Ipak, slažemo se da ispitivač nije trebalo da da žuti karton zbog toga te je studentkinji opomena ukinuta", napisali su.

Tagovi: