Zavisi šta volite

Pažljivo birajte lustere, oni su jako važni

11:44, 17.05.2019.
Izvor: novosti.rs
Thumbnail
Dizajneri enterijera odlučili su da lustere ponovo stave u centar zbivanja, odnosno plafona. Prije nekoliko godina stidljivo su počeli da proviruju iz prošlosti, da bi danas gotovo u potpunosti bacili u sijenku plafonjerke i ugradna svjetla iz aktuelnog trenda za uređenje životnog prostora.

Brižljivo i maštovito dizajnirani poput najfinijeg komada namještaja, često monumentalni, oni mogu da predstavljaju i glavnu figuru u prostoru, skrećući pažnju na sebe vedrim sjajem, ali i detaljima. Oblika ima raznih, od onih koji su sačinjeni od više grozdasto postavljenih abažura, nalik lampama, preko sve popularnijih "običnih" sijalica u staklenim kuglama, zatim raskošnih, lancima povezanih kristala i staklića, do onih koji liče na cvjetove ili razgranate svijećnjake.

Thumbnail

Za ljubitelje lova naišli smo na zanimljivo rješenje - luster napravljen od stilizovanih, ukrštenih rogova jelena, sa sijalicama na sredini, dok oni koji naginju apstraktnijim formama svjetlost mogu da "zatvore" u neobične, "svemirske" ili bajkovite forme. 

Ali, nemojte da se brinite ako ste ljubitelj difuznog svjetla, jer možete biti u trendu tako što ćete sobu osvijetliti sa više lustera različitih veličina, na kojima ćete željenu jačinu rasvjete podesiti potenciometrom.

Thumbnail

Tako da, ako imate negde sačuvan stari luster, skrajnut zato što je bio demode, samo obrišite prašinu sa njega i pustite da novim sjajem obasja vaš dom.