Ovo su greške u stilizovanju kose koje čine da izgledate starije

10:05, 21.02.2021.
Izbor prave boje za kosu ženu može da podmladi i istakne ono najljepše na njenom licu. Ali frizeri kažu da malo ko ume da napravi pravi izbor.

Oni izdvajaju 6 najvećih grešaka zbog žene izgledaju dosta starije, zato obratite pažnju na ove savjete:

1. Biraju boju drastično drugačiju od prirodne boje

Nikako ne bi trebalo da dramatično mijenjate svoju prirodnu boju kose, jer upravo to može da učini da izgledate znatno starije. Pravi primjer za to je glumica Ema Stoun. Zar ne izgleda bar pet godina mlađe sa riđom bojom, koja je sličnija njenom prirodnom tonu?

2. Monotona boja, bez pramenova

Pramenovi su pravi savjeznici ukoliko želite da izgledate mlađe. Monotona, jednolična boja kose nije najsrećnije rješenje, zato se uvijek opredijelite za prošaranu kosu. To ne mora biti drastičan kontrast, već možete izabrati dvije nijanse iste boje.

3. Platinasta nijansa

Plava, gotovo bela boja kose, rijetko kome dobro stoji. Ova nijansa je najrizičnija, a pametnije rješenje je da, ukoliko volite plavu kosu, birate prirodnije nijanse.

4. Sijeda kosa

Sive nijanse su u trendu, ali nisu dobar izbor ukoliko želite da izgledate mladoliko. Frizeri kažu, da sijede, ipak nisu "in", piše Stil.

5. Izrastak

Thumbnail

Osim što ćete izgledati neuredno ako redovno ne farbate izrastak, frizeri su ubjeđeni da će ovakav izgled dodati i godine licu. Naročito, ukoliko ste plavuša sa izrazito tamnim izrastkom.

6. Previše tamna boja

Da li ste ikada primjetili da, kada se objekat postavi ispred tamne pozadine, čini se da njegove karakteristike više dolaze do izražaja? Ista stvar se dešava i sa našim licem. Kada farbamo kosu u jednoličnu crnu boju, sve naše nesavršenosti izbijaju u prvi plan.

Ako volite tamnije nijanse, onda je boja kestena ili čokolade bolja alternativa od crne.