Naočare koje je nosila Opra tokom intervjua s Harijem i Megan postale hit

15:46, 08.04.2021.
Naočare koje je slavna Opra Vinfri nosila tokom intervjua s britanskim princom Harijem i njegovom suprugom Megan postale su pravi hit te su veoma tražene.

Naočare je proizvela kompanija Gotti iz Ciriha u Švajcarskoj koja se bavi proizvodnjom vrhunskih okvira. Ipak, interes javnosti za okvir koji je nosila Opra je iznenadio čak i ovu kompaniju.

Intervju je pregledalo najmanje 50 miliona ljudi u SAD-u, Velikoj Britaniji i širom svijeta, a tokom razgovora je slavni par teško optužio britansku kraljevsku porodicu.

Ipak, pažnju su privukle i naočare koje je nosila Opra tokom dramatičnog intervjua. Proizvela ih je kompanija Gotti iz Wadensila, malog grada na obali jezera Cirih, koju je osnovao Sven Gotti 1993. godine. Kompanija proizvodi okvire u malim količinama, oko 10.000 mjesečno, a prodaju ih optike.

Okviri se prave u radionicama u Švajcarskoj, a u prosjeku koštaju između 580 i 720 dolara.

Međutim, model OR02 koji je nosila Oprah dizajnirao je lično Gotti i to posebno za američku TV legendu nakon što ju je upoznao preko svojih omiljenih optičara u Washingtonu.

"Dizajnirao sam dva različita modela za nju, ali kada ih je vidjela, toliko su joj se svidjeli da nije znala koje da izabere pa je uzela oba para. Winfrey ima impresivnu kolekciju naočara, ali ove voli zbog toga što su lagane uprkos njihovoj veličini", izjavio je Gotti.

Opra je nedugo zatim naručila oko 20 pari naočara.

"Bio sam pomalo iznenađen njenom reakcijom. Već je nosila naše naočale u drugim intervjuima, s Barackom Obamom,, Lady Gagom, Dolly Parton, ali nakon ovog intervjua, interes za naočare dolazi sa svih strana", dodao je Gotti.

Njegova kompanija ima mnogo upita i zahtjeva optičara nakon što su im se obratile brojne mušterije, posebno u Velikoj Britaniji i SAD-u. Svi oni žele imati naočare kao i Winfrey.

Sigurno je da će Gotti i njegov tim do 30 zaposlenih imati dosta posla kako bi zadovoljili potražnju.

(klix.ba)