U nekoliko minuta do savršenog izgleda

Najbolja tehnika za uređivanje obrva

06:47, 24.01.2019.
Thumbnail
Obrve su jedan od najvažnijih elemenata na našem licu i upravo zato je izuzetno važno da budu lijepe i prikladne crtama lica. Obrve određuju ekspresiju lica, stoga loše čupanje može itekako uticati na sveukupni utisak i izgled, a to je nešto što nikako ne želimo.

Zasigurno se svima više od jednom dogodilo da ste nakon posjeta kozmetičarki bili nezadovoljni i razočarani dobijenim rezultatom. Obrve su 'bolna tačka' jer su izrazito vidljive te bilo kakve pogreške, ponekad je vrlo teško zakamuflirati. Postoji nekoliko načina čupanja obrva, a jedan od najčešćih je onaj s pincetom te iako se radi o vrlo dobroj metodi, najsitnije dlačice teško je počupati, a i nakon svega par dana ponovo počnu s izbijanjem. 

Rješenje brzog rasta dlačica obrva i savršen, besprijekoran oblik moguć je samo s jednom metodom. Radi se metodi čupanja obrva koncem koja je poznata i pod imenom threading, a status najomiljenije metode stekao je radi vrlo brzog i efikasnog uklanjanja te manjeg vremena izbijanja dlačica.

Ono što je posebno u ovoj metodi je činjenica kako je moguće počupati i one dlačice koje su dugačke svega jedan milimetar, kao i mogućnost uklanjanja dlačica i na drugim dijelovima lica. Prilikom izvođenja ove metode koristi se poseban konac napravljen od svile i pamuka koji u sebi ima antibakterijska svojstva, pa nema straha od upala i infekcija. 

Pamučne niti pletu dlačice u konac te se na taj način čupaju iz samog korijena, a rezultati traju i do četiri sedmice, što je zaista impresivno u poređenju brzine rasta dlačica nakon čupanja pincetom. Što se tiče izvođenja ove metode, najbolja solucija je otići u specijalizovan salon jer je potrebna određena vještina za svladavanje ove tehnike, a jednom kada se odlučite otići na čupanje obrva koncem, pripremite se da je ovaj tretman malo neugodan, ali nema boli, već je moguće da će vam oči nekontrolirano suziti, a može se pojaviti i refleks kihanja. 

Nakon čupkanja, kožu je potrebno smiriti umirujućim sredstvom kako bi se regenerisala i kako bi se smanjilo crvenilo. Što se tiče oblika, isto kao i s pincetom, možete odabrati onaj koji želite te po završetku uživati u temeljito i fantastično počupanim obrvama.

(fashion.hr)