"Moda je prolazna, ali je stil vječan": Ove savjete Koko Šanel morate da primjenite

  • 12.03.2021.08:25

Gabrijela Koko Šanel započela je karijeru kao modstkinja, stvarajući jednostavne šešire. Kreacije nikada nije crtala, već ih je na licu mjesta stvarala na svojim modelima, a sve dizajne je čuvala u glavi.

Godine 1910., otvorila je prvu svoju radnju u ulici 21 Rue Cambon u Parizu pod nazivom "Chanel Modes" i počela je da prodaje šešire, po kojima je ubrzo postala poznata, a i sama ih gotovo nikada nije skidala s glave. Kreatorka male crne haljine koja je i danas neizostavni detalj u svakom ženskom garderoberu i napravila je parfem "Chanel no.5", koji je i dalje jedan od najomiljenijih mirisa pripadnica ljepšeg pola.

Njeni modni citati ostali su urezani, a svaka žena ukoliko želi da bude kraljica stila, morala bih svakodnevno da ih primjenjuje. Ovo su neki od njih

- Pazite se originalnosti. Originalnost u ženskoj modi može da dovede do maskenbala.

- Jednostavnost je ključna u istinskoj eleganciji.

Briga o izgledu počinje u srcu i duši. Proizvodi za ulepšavanje sami po sebi neće pomoći.

- Nemoguće je da žena bude loše raspoložena kada nosi dobru odjeću.

- Čipka je jedna od najdivnijih imitacija prirode. Ali biseri su savršeni za svaku priliku.

- U svojim dvadesetim, žena ima lice koje joj je priroda dala. U svojim tridesetim, ima lice koje je sama za sebe napravila. U svojim četrdesetim ima lice koje je zaslužila.

- Ženine ruke su njena vizit-karta. Njen vrat i bista su njen pasoš.

 - Parfem je nevidljivi, ali neprevaziđen i neophodan modni “pribor”. Objavljuje ulazak u prostoriju osobe koja ga nosi i podsjeća druge na nju kada nije tu.

-  Ako ste ikada bili zapanjeni ljepotom žene, ali ne možete da se sjetite šta je obukla, onda je bila obučena perfektno.

- Najbolji nakit za ženu je zgodan muškarac.

- Ništa nekog ne čini starijim nego očajni pokušaji da izgleda mlado.

- Ako imate krive noge, obucite nešto dekoltirano.

- Haljina može da bude na vješalici, ali nam ona ništa ne govori. Možemo jedino da sudimo o njoj kada je žena obuče, kada pokreće svoja ramena, noge i savija se u struku.

- Ne postoje ružne žene, samo lijene

Ukoliko do sada niste primjenili neki od ovih savjeta, vreme je da počnete.

Tagovi: