Miris kraće traje zbog jedne greške prilikom nanošenja

13:31, 14.01.2021.
Thumbnail
Ako ste parfem stalno nanosili na zglobove pa poslije trljali zglob o zglob, u nadi da će duže potrajati, stalno ste pravili grešku.

Nanošenje parfema na zglobove veoma je ispravan potez (nanošenje parfema na tačke pulsa, kao što su vrat i zglobovi, zagreva miris te se on lagano otpušta tokom cijelog dana), trljanje zglobova razređuje gornje note parfema i ubrzava njegovo isparavanje, piše tuzlanski.ba.

Gornje note su najznačajnija komponenta u kompoziciji parfema i obično su jedan od glavnih razloga zbog kojih vam se određeni parfem svidi pa, kada ih se odmah "oslobodite", ne dobijate ono najbolje od skupocjene tečnosti.

Pored toga, energično trljanje i češanje parfema sa prirodnim uljima na koži može uticati i na to da parfem ima potpuno drugačiji miris u odnosu na miris koji ojsetite kada ga pomirišete iz bočice ili nanjesete i ne istrljate.

Rješenje: Umesto trljanja, pustite da se parfem osuši. Možete otići i korak dalje kako biste poboljšale dugotrajnost parfema i na mjesta na koja ga nanosite (prije samog nanošenja) najbolje je da nanesete hidratantnu kremu bez mirisa ili vazelin. Što je koža bolje hidrirana to će i miris duže trajati, objašnjava tuzlanski.ba.