Halima Aden

Manekenka u burkiniju po prvi put na naslovnici "Sports ilustrejteda"

15:55, 01.05.2019.
Izvor: B92
Thumbnail
Magazin Sports ilustrejted (Sports Illustrated Swimsuit Issue), izdanje posvećeno kupaćim kostimima, još jednom ispisuje istoriju. Naime, majsku naslovnicu ovog prestižnog magazina krasi somalsko-američka manekenka Halima Aden koja je pozirala u burkiniju.

Halima Aden rođena je u Kakumi, izbjegličkom kampu u Keniji, a u SAD se preselila 2004. godine. U centar svjetske pažnje dospjela je u oktobru 2016. godine kada je postala prva mis Minesote koja se takmičila u hidžabu i burkiniju. 

 

 

Naslovnicu magazina Sports illustrejted komentarisala je u emisiji "Gud morning Amerika". 

"Sports ilustrejted je dokaz da djevojka koja nosi bikini može da bude pored djevojke koja je odjevena u burkini. Mi žene možemo da budemo jedna uz drugu, možemo jedna drugoj da budemo najveća podrška", rekla je Aden dodajući da je bilo veoma emotivno snimati editorijal u Keniji.

M. J. Dej, urednik izdanja časopisa s kupaćim kostimima, rekao je da je ovo izdanje magazina jedno od najznačajnijih do sada. 

"Vjerujemo da ljepota ne poznaje granice. Divim se Halimi i mislim da je njen rad veoma inspirativan. Ona je prelijepa, ne samo spolja, nego i iznutra. Kada smo se upoznali osvojila me svojom inteligencijom, entuzijazmom i autentičnošću", rekao je. 

Aden je izrazila nadu da će i u budućnosti nastaviti da ruši stereotipe.