Kako tretirati tanku kosu?

12:16, 23.02.2021.
Izvor: vecernji.hr
Mnoge žene u nekom trenutku zbog oštećenih vrhova počnu izbjegavati sušenje kose fenom, ali bez njega tanka i ravna kosa može izgledati beživotno.

 Ako ju svejedno ne želite 'paliti' s fenom ili uređajem za oblikovanje, postoji nekoliko tehnika koje pomažu da kosa osušena prirodno na vazduhu ipak ima puni volumen i sjaj, a i izgleda zdravo.

1. Kosu prosušite peškirom od mikrofibera. Kad je vlažna, kosa je slabija, lomljivija i osjetljivija, pa se vlas lakše isteže i puca. Najveći neprijatelj mokre kose je trenje, pa zato  višak vode s vrhova nježno istisnite, umjesto da agresivno trljate peškirom po kosi. Omotavanje kose peškirom nakon pranja nije uvijek dobra ideja jer gruba struktura utiče na strukturu kose, a vlaga ne može u nju dovoljno prodrijeti pa se vlas lomi i puca. Najbolje rješenje su peškiri od mikrofibre, jer apsorbiraju dvostruko više vlage i izuzetno su nježni prema kosi.

2. Koristite kremu za brže sušenje bez fena. Ako ste posebno nestrpljivi, možete na kosu nanijeti proizvod za brzo sušenje koji sadrži polimere: oni skraćuju vrijeme sušenja i poboljšavaju prirodnu teksturu kose, a djeluju bez topline. Samo istisnite količinu novčića u dlanove i prođite po sredini i po krajevima kose.

3. Hidrirajte regeneratorom koji se ne ispira. Regeneratori i sprejevi za teksturiranje naizgled rade čuda na tankoj kosi, ali obično kosu itekako isuše. Zato upotrebite neki od regeneratora koje ne treba ispirati: djelovaće kao dobra podloga za druge proizvode koja će kosi pružiti i potrebnu vlagu.

4. Dodajte pjenu za volumen Jedan od najpoznatijih savjeta za postizanje maksimalnog volumena kod kose sušene na vazduhu je nanošenje pjene za volumen direktno na korijen.

5 Uljem ili serumom za kosu spriječite pucanje vrhova. Budite oprezni pri odabiru ulja jer će teža ulja kosu dodatno opteretiti i uništiti joj volumen. Na tržištu postoji mnogo hranjivih i jeftinijih ulja (poput dječjih ulja) koja kosi dodaju sjaj, a daju nevjerojatne rezultate na nježnoj i tankoj vlasi.

6. Naglasite boju sprejem s UV zaštitom On je poput kreme za sunčanje za kosu - brani kosu od oksidacijskog stresa koji se događa kod prekomjernog izlaganja suncu, a često sadrži i kolagen kako bi se kosa dodatno regenerisala i ojačala.

7. Počešljate se dok je kosa vlažna. Na još vlažnim pramenovima isprobajte češalj sa širokim zupcima koji je zamišljen kao završni kist za stajling kose. Potražite češalj s dužim i mekšim zupcima od prosjeka jer omogućuje četkanje bez da se kosa 'izvlači' iz tjemena, savjetuje portal Real Simple.