Kako osušiti kovrdžavu kosu i dobiti prelijepe uvojke?

14:07, 19.01.2021.
Ako imate prirodno kovrdžavu kosu i još nikad do sad niste isprobali čuvenu plopping tehniku, prupustili ste mogućnost da imate savršene lokne.

Korišćenje posebne – plopping tehnike, na mokroj kosi eliminiše mogućnost mršenja kose i razdvajanja kovrdža tokom postupka sušenja, piše Ženskimagazin.rs.

Plopping tehnika je fascinantna ne samo po tome što vašoj kovrdžavoj kosi može da omogući da ima predivne lokne i veći volumen, već i što savršeno ravnoj kosi može da podari talasast izgled! I mada na samom počeku upoznavanja sa ovom tehnikom, vaša istrajnost može da bude dovedena u pitanje, važno je da ne odustajete, jer ćete sa svakim novim pokušajem sigurno biti sve bolji i bolji. Kako bi vam pomogli da definišete svoje uvojke, provešćemo vas kroz plooping tehniku.

KAKVA JE TO PLOPPING TEHNIKA?

Prilikom plopping tehnike trebaće vam pamučna majica, jastučnica ili peškir od mikrofiber vlakana, kako bi osušili svoje mokre kovrdže i omogućili im da ostanu lijepo definisane. U osnovi riječ je o kovrdžavo-odobrenoj tehnici uvijanja peškira oko glave. Ono po čemu se plopping tehnika razlikuje od klasičnog umotavanja kose peškirom je zapravo istezanje koje je svojstveno prvoj tehnici. Plopping tehnika zadržava vaše lokne kompaktnim, savršeno definisanim i omogućava im da se tako i osuše.

KAKO PRIMJENITI PLOPPING TEHNIKU?

Pokazaćemo vam danas kako da uz pomoć majice dugih rukava, imate savršeno definisane lokne. Prvo što vam zapravo treba je upravo pamučna majica dugih rukava. Sasvim obična, bez printa. Majicu postavite na kraj kreveta sa rukavima okrenutim od vas.

Nakon što ste završili sa pranjem kose i nanjeli regenerator ili balzam, očešljajte svoju kosu, kako bi omogućili vlasima da oblikuju lokne. Zatim koristite svoju šaku i prste kako bi potiskujući kosu na gore (pri čemu ste je prethodno prebacili preko glave) i definisali lokne. Sada spustite glavu na sam rub majice, kod okovratnika i donjim krajem prekrijte svoju kosu, a rukave iskoristite da učvrstite obmotavanje. Sva umjetnost se upravo dogodila.

Ova tehnika omogućiće vašim vlasima da se oslobode vlage i izgledaju savršeno nakon što ih oslobodite. U prosjeku oko 20 minuta je potrebno da držite kosu u ovoj "specijalnoj" kacigi.