Saznajte

Kako ojačati nokte

12:11, 14.04.2019.
Izvor: novosti.rs
Thumbnail
Kvalitet noktiju zavisi od mnogih faktora među kojima je i njega. Ako se ne hranimo zdravo, ne pijemo dovoljno vode ili previše vremena provodimo u zatvorenom prostoru, veća je vjerovatnoća da će nam nokti biti slabi.

Trebalo bi i da izbjegavamo aceton i umjesto njega da koristimo skidače laka na biljnoj bazi.

Ukoliko imate slabe nokte preporučuju se namirnice bogate vitaminima A, B i C, kao i gvožđem. Ali pomoći će vam i smjesa od tri kašike maslinovog ulja, jedne kašike soka od limuna i jednog bjelanca. 

Pomešajte sve, potopite nokte u ovu tečnost i držite ih 10-15 minuta, pa isperite mlakom vodom. 

Možete napraviti tretman sa vazelinom, koji odlično vlaži nokte. Nanesite na njih sloj vazelina, navucite pamučne rukavice i tako prespavajte. 

Čajevi takođe mogu ojačati nokte - pomješajte dve kašičice čaja po izboru, najbolje bi bilo da jedan bude zeleni, sa nekoliko kapi ulja pšeničnih klica, pa dodajte prstohvat soli. Držite ovu smjesu na noktima pet minuta, a potom obrišite suvom krpom. 

Arganovo ulje i limun sjajni su za njegu noktiju. Pomješajte jednake količine soka od limuna i ovog ulja i potopite nokte u to na 15 minuta. Isperite ih mlakom vodom, a tretman se preporučuje samo jednom nedeljno.