Učinite da izgledaju neodoljivo

Kako da istaknete oči?

07:00, 28.01.2019.
Thumbnail
Oduvijek ste željeli da imate veće oči. Dosadilo vam je da svi govore kako su sitne. Ne brinite. I vaše oči mogu izgledati puno veće i vaš pogled može biti neodoljiv ako koristite pravu šminku i pridržavate se ovih jednostavnih trikova. Da biste ih istaknuli u prvi plan od šminke su vam neophodne maskara, olovka za oči, tuš i sjenke.

Puder nanesite preko kapka: Svaki put kada se krenete šminkati najprije nanestite podlogu i to preko cijelog lica. Važno je da puder ide i preko kapka kako bi sjenka ostala što duže i tako se bolje upila. Nakon što ste stavili puder, vrijeme je da istaknete svoje oči.

Maskara: Uvijek trepavice uvijte prije nanošenja maskare i pri tom uvijač prije uvijanja zagrijte fenom za kosu (ako već nemate grijani). Trepavice možete uviti i nakon nanošenja maskare, ali ona mora biti suva. Zahvaljujući njemu vaše će trepavice biti dugačke i guste.

Maskaru ćete staviti na gornje i donje trepavice bez obzira što su dosad mnogi tvrdili kako je dovoljno ukrasiti samo gornje trepavice. Ako ste jedna od onih žena koje su godinama izbjegavale nanošenje maskare na donje trepavice, jer to "zatvara" pogled ili smanjuje oči, bili ste u velikoj zabludi. Maskara na donjim trepavicama, baš suprotno, otvara pogled i vaše oči će biti upadljivije.

Umjetne trepavice: Individualne umjetne trepavice su egzotične i prekrasne, a ako ih pravilno nanesete (ili vam to učini vizažista) mogu izgledati i veoma prirodno. Danas se gotovo u svim prodavnicama sa kozmetikom mogu kupiti umjetne trepavice, a vrlo lako se možete sami izvježbati u nanošenju. Nekoliko novih "pramenova" da popune trepavice mogu učiniti veliku razliku. Umjetne trepavice možete skratiti makazama po potrebi.

Bijela sjenka: Želite li povećati oči bilo bi dobro kada biste koristili nekoliko boja sjenki. Jedna boja nije dovoljna, a najbolje je započeti sa svjetlom nijansom ili bijelom bojom sjenke koja će ići na početak oka. Bijela sjenka će još više otvoriti vaše oči.

Olovka i tuš za oči: Pored sjenke potrebna vam je i olovka za oči. Nju ćete staviti na unutrašnji rub oka i to samo na početak, a ako ne volite bijelu boju, nećete pogriješiti stavite li nježno rozu, ružičastu ili bež nijansu.

Ništa bez tuša za oči. Ovdje treba biti oprezan, jer ako radite pogrešno tuš može smanjiti oči. Nikada ne povlačite liniju duž cijelog oka, nego krenite od sredine i pazite da linija nije predebela.

Obrve moraju biti uredne: Pobrinite se da su vam obrve uredno počupane. Ako ih ne znate uredno počupati, radije dajte profesionalcu da to učini za vas, jer obrve imaju ogroman uticaj na to kako će vaše oči djelovati na licu. Jednom kad vam obrve počupa profesionalac, kasnije ćete, kad dlačice počnu ponovo rasti, lakše moći vidjeti gdje ih morate čupati. Obrve možete uljepšati i dobrom olovkom za obrve, samo pazite da ih ne potamnite previše.