Decenijama iza nas

Evo kako je moda uticala na vjereničko prstenje

  • 28.08.2018.11:28

Kao što se mijenjaju modni trendovi u oblačenju, tako se i najpopularnije vjereničko prstenje mijenjalo kroz decenije iza nas. Od 1920 - ih smaragdi, dijamanti, okrugli ili kockasti, sve kombinacije su bile u nekom momentu u trendu.

Kako se mijenjala moda vjereničkog prstenja tokom godina bliže su objasnili predstavnici kompanije koja se bavi kupovinom nakita "WP Diamonds". 

U 1920 - im bilo je popularno vjereničko prstenje sa oreolom dijamanata 

Eglesko prstenje sa geometrijskim oblicima i oštrim linijama bilo je popularno u dvadesetim godinama prošlog vijeka. Ekstravagantnije prstenje je bilo naglašeno dijamantskim oreolom. 

Trake oko dijamanta nosile su se sljedeće decenije 

U tridesetim godinama vjereničko prstenje je "pokušavalo da se razvije" iz prethodnog Art Deco perioda, pa je centralni dijamant bio ukrašen trakama i lukovima. 

Okrugli dijamant je bio hit 1940 - ih 

Okrugli kamen je postao popularan u četrdesetim godinama zahvaljujući poznatoj reklami "Dijamanti su zauvijek". Roze-zlatni i žuto-zlatni brendovi su postali uobičajeni izbor jer je u Drugom svjetskom ratu bio ograničen pristup platini u SAD-u.

Mnogi parovi su se odlučivali za kruškast oblik kamena na prstenu tokom pedesetih 

Popularan prsten Andreja Hepburna, koji je predstavio tri brenda u tri različite vrste zlata, postale su popularne tokom pedesetih godina. 

Povratak dvadesetih i smaragdnog kamenja tokom šezdesetih 

Vjerenički prsten Džeki Kenedi od Džona F. Kenedija, koji je pored dijamanata sadržao smaragde, imao je i obojene kamenčiće što je bilo popularno među parovima tih godina. 

Smaragdi i dijamanti popularni i sljedeće decenije 

Tokom sedamdesetih, nevjeste su vjereničko prstenje uparivale sa svojim svadbenim detaljima, od kojih su mnogi bili od žutog i roze zlata.

Obojeni dijamanti i kamenje su bili hit tokom osamdesetih 

Okrugli dijamanti i žuto-zlatni brendovi su i dalje bili izuzetno popularni tokom osamdesetih godina, ali prsten princeze Dajane od princa Čarlsa, imao je safirni dragulj i promijenio je industriju dragog kamenja. Kraljevski prsten je bio toliko popularan da su napravljene mnoge replike. 

U devedesetim godinama, prstenovi su postali svježiji i oštriji 

Dijamanti sa markizom bili su posebno moderni, a žuto-zlatne trake zauzimale su pozadinu i zamijenile trake od bijelog zlata i platine. 

Prve godine novog vijeka inspirisane 60- im 

Mnogi parovi su se u prvoj deceniji 21. vijeka opredijelili za vjereničko prstenje sa velikim dijamantima ili kamenjem.

U ranim 2010, jastučasti dijamanti postaju popularni i aktuelni su i dalje 

Trenutno su najveći hit ovalni dijamanti 

Tanke trake i veliki ovalni dijamanti su u trendi. Obično se postavljaju vertikalno, a povremeno horizontalno. 

Predsjednik WP Dajmondsa Andrej Braun kaže da je najpopularnije vjereničko prstenje u posljednjih sto godina veoma jednostavno odnosno da je to okrugli dijamant na zlatnom krugu.