Trik za luksuzan izgled

Crvena i roza boja šik kombinacija

07:27, 28.02.2019.
Izvor: B92
Thumbnail
Postoje kombinacije boja za koje je poznato da se slažu, poput crne i bijele, ili crvene i crne - to je postalo gotovo univerzalno pravilo.

Dli, da li ste znali da određene kombinacije nijansi izgledaju i luksuzno?! 

Poznata modna stranica WWW izdvojila je top-četiri kombinacije boja zbog kojih odjevne kombinacije uvijek izgledaju skupocjeno: 

1. Zelena i boja konjaka 

Prema mišljenju modnih znalaca, efekat luksuza najbolje se postiže kombinovanjem maslinastozelene ili kaki zelene i konjak smeđe nijanse, i to tako da odjevni komadi budu u zelenoj, a dodaci i cipele u smeđoj boji. 

2. Žuta i plava 

Previše pastelnih nijansi u jednom izdanju često ne daje dobar modni rezultat, ali ne kada su u pitanju svjetloplava i svjetložuta! Tajna je u kontrastu između tople i hladne boje, zbog kojeg je ova kombinacija pastelnih nijansi i te kako poželjna. 

3. Bež i bijela 

Obožavateljke modnog minimalizma odavno su vjerne ovoj kombinaciji boja. Eksperimentišite sa prljavobijelom nijansom umjesto klasične bijele ili pak obe kombinujte sa bež komadima. 

4. Crvena i roze (vjerovali ili ne!) 

Nekadašnja tabu kombinacija danas je jedna od omiljenih među trendseterkama koje znaju da u pravoj izvedbi ove dvije boje mogu da izgledaju nevjerovatno šik! Stručnjaci savjetuju kombinovanje zagasitih i dubokih nijansi, ali najhrabrije ljubiteljke mode posegnuće i za ostalim nijansama iz bogate ružičaste i crvene palete.