Čola vatreno počeo!

Zdravko Čolić održao prva dva od najavljenih pet koncerata u Areni

  • 02.12.2019.08:46

Najveća regionalna zvjezda Zdravko Čolić u petak i subotu u Štark areni održao je prva dva od čak pet koncerata u nizu koje će prirediti publici u glavnom gradu. U rekordnom roku rasprodao je četiri nastupa koji su deo turneje "Ono malo sreće", a karata za poslijednji zakazan, za 27. decembar, ostalo je još malo.

U krcatu dvoranu gdje je na prepunim tribinama i parterima čekalo oko 18.000 obožavalaca, Čolić je utrčao praćen taktovima hita „Produži dalje“, plamenovima sa scene, vriskom i ovacijama.

Tako je počelo prve večeri, nastavilo se narednih više od tri sata, uz neprestanu igru, aplauze i horsko pjevanje publike Čolinih neprolaznih pjesama "Ti živiš u oblacima mala", "Okano", "Tebe čuvam za kraj", "Merak mi je", "Jedna zima sa Kristinom", "Svadbarskim sokakom", "Pjevam danju, pjevam noću", "Prava stvar"...Dok su se nizali hitovi, svaki deo gledališta pevao je i plesao sa energičnim pevačem.

I subotnje veče proteklo je u istoj užarenoj atmosferi, nabijeno dobrim emocijama i sjajnim raspoloženjem.

Koncert kojim je Zdravko otvorio seriju beogradskih nastupa bio je prvi poslije pet godina u najvećoj beogradskoj hali. Svoje fanove koji ga prate širom regiona od Slovenije do Makedonije, svim novim i starim obožavaocima poručio je:

- Dobro veče Beograde! Drago mi je što ste ovdje večeras, pozdravljam raju iz cijelog regiona. Naša ljubav traje godinama. Puno mi je srce! Daćemo sve od sebe da ovo veče bude nezaboravno! Oba spektakla su bila veličanstvena i nezaboravna sudeći po rekacijama publike kako u Areni tako i danima posle.

Osim legendarnog baršunastog Zdravkovog glasa i autentične energije, nastupe su krasili odlično ozvučenje, scenski efekti i atraktivne koreografske tačke.

Čak pola miliona vati iz 120 zvučnika, učinili su da se u svakom kutku dvorane zvuk čuje fenomenalno. Poseban dio koji je začinio nastupe i doveo atmosferu do usijanja, bila je Čolina šetnja stazom, popločanom led ekrenima koja je zalazila duboko među fanove.

Ka miljeniku žena i najvećoj jugoslovenskoj legendi letjele su ruže i ljubavne poruke, a on im je uzvraćao poljupcima i prelijepim pjesmama.

Osim uobičajeno velikog broja dotjeranih dama, među gromoglasnom publikom bilo je i neočekivano mnogo muškaraca. Posebna publika pjevala je sa ramena svojih roditelja, jednako znajući tekstove pjesama kao i njihove mame i tate.

Kada se dvoranom zatreslo "Glavo luda", sa tavanice su poletjeli baloni, sve je eksplodiralo od energije, a i uz ostale brze ritmove, baš niko nije mogao da ostane u mjestu. Čuvene balade praćene su nježnim plesom i nabojem emocija.

Posebno emotivan trenutak izazvao je nastup specijalnog gosta subotnje večeri. Veliki hit "Zagrli me", Arsena Dedića, Zdravkovog velikog prijatelja, odsvirao je Mateja Dedić, sin pokojnog kantautora. Obje večeri publiku je zabavio i specijalni gost Dragoljub Đuričić sa svojim bubnjarima.


Čolić je obje večeri pjevao više od 40 pjesama horski sa publikom koja zna sve riječi svakog hita, a čak šest je zapjevao na bis.

Neprolazni Čola simbolično je završio dva veličanstvena nastupa pjesmom "Kuća puna naroda" uz emotivne stihove: "Živote moj, podari mi glas, pjesmama da zagrlim vas".

Treći i četvrti koncert koji će se održati 13. I 14. decembra su rasprodati, a karte za peti nastup 27. decembra su u prodaji po istim cijenama na blagajni Štark arene, svim prodajnim mjestima Ticket Visiona i online na www.tickets.rs .