Zlostavljanje

Zbog glasa Majkla Džeksona povučena epizoda "Simpsonovih" 

12:56, 08.03.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Epizoda popularne animirane serije "Simpsonovi" u kojoj je glas jednom od likova pozajmio "kralj pop muzike" Majkl Džekson povučena je iz svih budućih emitovanja, izjavio je producent čuvene serije DŽejms L. Bruks.

On je za "Vol strit džurnal" rekao da je takva odluka donesena nakon što je prikazan dokumentarac o navodnom zlostavljanju djece koje je počinio pokojni Džekson. 

"Jasno je da je to jedini izbor", istakao je Bruks. 

Džekson je u jednoj od epizoda treće sezone "Simpsonovih" 1991. godine pozajmio glas liku koji se nalazi na psihijatrijskom odjeljenju i koji vjeruje da je zvijezda pop muzike. 

Predstavnici serije za medije nisu bili dostupni da prokomentarišu odluku Bruksa. 

U dokumentarcu "Napuštanje Nedođije" dvojica muškaraca su izjavili da ih je Džekson zlostavljao početkom devedesetih godina, kada su imali između sedam i deset godina. 

Dokumentarac je emitovala televizija HBO, nakon čega su pojedine radio-stanice u Kanadi i Holandiji prekinule emitovanje Džeksonove muzike. 

Porodica Majkla Džeksona je dokumentarac i emitovanje optužbi nazvala "javnim linčovanjem", uz napomenu da je pjevač "sto odsto nevin". 

Džekson, koji je preminuo 2009. godine, oslobođen je 2005. godine optužbi za zlostavljanje trinaestogodišnjeg dječaka, koji se ne pojavljuje u dokumentarcu. 

On je se 1994. godine nagodio u vezi sa optužbom za zlostavljanje drugog trinaestogodišnjaka.