Zbog čega je Melinda Gejts željela da se razvede od Bila još prije dvije godine

  • 10.05.2021.19:29

Melinda Gejts je, navodno, počela da razmatra razvod od supruga Bila prije gotovo dvije godine, kada je objavljeno da se Gejts više puta sastao sa Džefrijem Epštajnom, američkim finansijerom i registrovanim pedofilom, koji se ubio u zatvoru 2019. godine.

Osnivač „Majkrosofta“ Bil Gejts i njegova supruga, dvoje najuticajnih filantropa svijeta, najavili su prošle nedjelje da se razvode. Međutim, razlog razvoda nije poznat, prenosi Gardijan.

U nedjelju je Vol strit džornal citirao osobe koje su upućene u razvod i bivšeg zaposlenog u „Gejts fondaciji“ koji su naveli da su Gejtsovi susreti sa Džefrijem Epštajnom bili jedan od razloga koji su zabrinuli njegovu suprugu Melindu.

Njujork tajms je u oktobru 2019. izvestio da je Epštajn bio u kontaktu sa bogatim i moćnim ljudima, među kojima je i bivši predsjednik SAD Bil Klinton.

Ubrzo je objavljeno da je među njima i Bil Gejts, koji je stupio u kontakt sa Epštajnom nakon što su ga optužili za seksualne zločine.

Mediji su prošle nedjelje prenijeli da je Melinda Gejts upozorila svog supruga zbog povezanosti sa Epštajnom 2013. godine, a izvori Vol strit džornala naveli su da je Bil Gejts nastavio kontakt sa Epštajnom i nakon toga.

Vol strit džornal je prenio da je Melinda Gejts nekoliko puta razgovarala sa pravnim savjetnicima kada je Njujork tajms 2019. godine objavio da je njen suprug bio u kontaktu sa Epštajnom.

Gejtsov portparol je podsjetio na izjavu koju je osnivač „Majkrosofta“ dao 2019. godine.

„Upoznao sam ga. Nisam imao nikakvu poslovnu ili prijateljsku vezu sa njim“, naveo je tada Gejts.

Bil i Melinda Gejts su javnost obavijestili o razvodu prošle nedjelje, kada su u javnosti počela nagađanja o načinu podjele njihove imovine.

Tagovi: