Smrt nije sumnjiva

Utvrđen uzrok smrti frontmena "Prodidžija"

21:36, 11.03.2019.
Izvor: B92
Thumbnail
Britanski istražitelji su danas saopštili da je pjevač grupe "Prodidži" (Prodigy) Kit Flint izvršio samoubistvo vješanjem. Flint (49) je pronađen mrtav 4. marta u svojoj kući u Eseksu. 

Mediji su već izvještavali da se pjevač objesio, što su sada potvrdili i zvanični nalazi obdukcije.

Zvaničnici su saopštili da "smrt nije sumnjiva" i da se čekaju rezultati toksikoloških analiza. 

Članovi benda "Prodidži" prošle nedjelje su objavili da se Flint ubio. 

Mediji su spekulisali da se pjevač ubio zbog teške depresije u koju je zapao kada je njegova supruga Majumi Kaj tražila razvod od njega. Oni duže vrijeme nisu živjeli zajedno, a ona je bila u Japanu kada je čula vijest o smrti svog muža. 

Neimenovani izvor rekao je za San da se pjevač potpuno slomio kada je morao da da oglas da prodaje kuću u kojoj je godinama živeo sa Majumi. 

Međutim, britanski mediji pišu da je Flint dvije godine bio u ozbiljnoj vezi koju je skrivao od javnosti.

U pitanju je ljekarka dermatolog Fej Kelbi, sa kojom se, kako piše San, upoznao preko zajedničkih prijatelja. Navodno su raskinuli prije nekoliko nedjelja, ali su ostali u dobrim odnosima. 

Sanov izvor tvrdi da je Fej "apsolutno uništena", te da je razlog njihovog raskida bio to što je Flint previše vremena provodio na nastupima. 

"Fej pati jer nije znala koliko su ozbiljni njegovi problemi i koliko je stvarno bio nesrećan. Učinila je sve da mu pomogne, ali on je odlučio da prekinu", otkrio je izvor Sana.