Poznati glumac

Tom Henks je zbog žene prešao na pravoslavlje, a ovo je tajna njegovog braka

07:14, 02.05.2019.
Izvor: klix.ba
Thumbnail
Američki glumac Tom Henks je 31 godinu u srećnom braku s glumicom Ritom Vilson, a odlučio je otkriti šest stvari koje su preduslov srećnog braka.

Tom Henks i Rita Vilson upoznali su se 1985. godine za vrijeme snimanja filma "Volonterizam" u kojem su glumili zaljubljeni par. Tom je bio u braku i imao je dvoje djece, a Rita je bila zaručena. Međutim, zaljubili su se na prvi pogled, tri godine su se tajno viđali, a onda se Henks razveo i zaprosio Ritu. Henks kaže da je prvi brak sklopio impulsivno, da je bio mlad i da nije razmišljao. Ističe da morate dobro razmisliti i svjesno odlučiti da li želite i da li ste spremni za bračnu zajednicu, a savjetuje da ne stupate u brak prije nego napuniti 30 godina.

Drugi savjet slavnog glumca je da partneru izađete u susret, čak i u najkritičnijim situacijama. Henk je katolik, a Rita je pripadnica grčke pravoslavne crkve. S obzirom na to da je znao koliko je Riti važna religija, odlučio je promijeniti svoju vjeroispovijest.

"Žrtvovao sam se zbog svoje supruge. Rita ima grčke korijene i pripadnica je pravoslavne vjeroispovesti, dok sam ja katolik. Poštujem njenu porodicu pa sam odlučio preći na pravoslavlje", pojasnio je.

Jedan od ključnih uslova srećnog braka je podrška. Tokom godina koje su proveli zajedno proživjeli su mnogo, no uvijek su podržavali jedno drugo.

"Ovdje sam zahvaljujući ženi koja mi svaki dan pokazuje šta znači ljubav", rekao je Henks 1994. godine kada je dobio prvog Oskara.

Rita je 2015. godine otkrila da ima rak dojke. Iako je strahovala kako će se to odraziti na njihov brak, Henks se potrudio da joj pruži još više ljubavi i podrške. 

"Sve što mogu da uradim je da se duboko naklonim svojoj ženi zbog njene ogromne hrabrosti," rekao je tada Tom, a Rita je srećom uspješno pobijedila opaku bolest.

Hanks savjetuje da za svog partnera činite male i lijepe stvari.

"Moja supruga je moja ljubavnica, vezani smo na način koji prevazilazi riječ žena, djevojka ili majka. Ne mogu zamisliti život bez nje. Često joj ostavljam poruke na telefonu ili u kuhinji, kucam poruke na pisaćim mašinama koje godinama skupljam, poželim joj divan dan i slično. Osim toga, fotografišem sve oko sebe kada nije pored mene i šaljem joj fotografije. Mislim da joj se to sviđa", ispričao je.

Tvrdi da je veoma važno da njegujete zajedničke navike i da volite svog partnera bez obzira na sve.

"Ova žena me voli kad sam debeo i kad sam mršav. Voli me kad sam ćelav i voli me kad imam kosu. Ova žena me voli, ja to znam. Zbog toga sam srećan čovjek", rekao je.

No, najvažnija stvar koja je preduslov srećnog braka je pronaći pravu osobu.

"Tajna je u tome što sam oženjen pravom ženom. Imao sam sreću da oženim divnu Ritu Vilson. Ja sam najsrećniji čovjek na svijetu", naglasio je više puta Henks.