Supruga Olivera Dragojevića otkrila zašto je odbio pjevati u Srbiji

09:20, 15.08.2020.
Izvor: ATV
Oliver Dragojević jedan je od rijetkih muzičara koji nakon ratnih devedesetih godina nije pristao da svira u Srbiji. Za razliku od drugih koji su često upućivali teške riječi, a poslije punili beogradsku Arenu poput Dina Merlina, Dragojević se nikada nije oglašavao o svojoj odluci. Njegovo "ne" Beogradu bilo je jednostavno.

Odgovarao je na upite medija iz Srbije, Radio televizija Srbije dolazila je u Split da snimi emisiju o njemu. Oliver ih je proveo Splitom, uljudnu razgovarao sa njima, ali na pitanje zašto ne želi u Beograd, Oliver je jednostavno rekao ta je priča završena, iako niko nikada nije saznao zašto. Nije vrijeđao, nije galamio, samo je rekao ne.

A onda nakon njegove smrti, Vesna Dragojević, njegova supruga, otkriva zašto je Oliver odbio Srbiju.

"Kada je bombardovan Dubrovnika moja porodica je došla u Split. Gledali smo snimke kako gore brodovi u Dubrovniku i tu je bio brod moga oca. To je bio veliki brod od 10 metara koji je moj otac počeo graditi dok sam ja išla u školu. Čitav život ga je gradio i zvao se Kopakabana. I tada je moj otac vidio na televiziji kako taj njegov brod gori. Onda je počeo da plače i kuka, a onda mu je Oliver rekao: "Miljenko, nemojte vi ništa da brinete. Ja sam puno tamo radio, bio sam milion puta, ako će vas to utješiti ja više nikada neću tamo pjevati", rekla je Vesna u emisiji "Ognjena zemlja" na tv "O Kanal Sarajevo" i dodala da je to jedina rečenica koju je on rekao za Srbiju. Nikada više ne bi ništa ni rekao da ga nisu pitali.

Pored Olivera, u Beograd je rekao da za života nikada neće doći ni Mišo Kovač, dok u drugom pravcu ne želi ni četnički vojvoda Bora Đorđević.