Izjasnio se da nije kriv

Spejsi poricao sve optužbe

13:50, 09.01.2019.
Izvor: Agencije/AP
Thumbnail
Američki glumac Kevin Spejsi (59) izjasnio se u ponedjeljak pred okružnim sudom u Nantaketu u Masačusetsu da nije kriv za seksualno uznemiravanje 18-godišnjeg mladića 2016.

Dvostruki oskarovac, obučen u sivo odjelo i prsluk i sa tufnastom kravatom, nije govorio tokom saslušanja, a poslije izlaska iz sudnice, u kojoj su bili nepunih deset minuta, i on i advokat su odbili da daju izjave.

Kako piše u sudskom transkriptu, Spejsijevi advokati su optužbe nazvali lažnim i rekli da nema svjedoka koji bi potvrdili da je došlo do seksualnog uznemiravanja. Naveli su da je momak lagao za godine, prihvatio je piće od Spejsija i izašao sa njim iz bara kako bi popušili cigaru, nakon čega mu je dao svoj broj telefona, što se može opisati kao "uzajamni flert".

Sudija Tomas Baret naredio je Spejsiju da se drži podalje od momka i njegove porodice. Kazao mu je i da može da dobije 90 dana zatvora ako, u međuvremenu, počini još jedan zločin. Sljedeće ročište je 4. marta, ali Spejsi neće morati da ode na sud, već će morati da bude telefonski dostupan.

Glumac je na suđenje stigao privatnim avionom i njime se vratio u svoju vilu u Baltimoru. Spejsi se sve vrijeme, u sudu i ispred njega, osmjehivao.