Šon Pen snima film o Kašogiju

22:05, 06.12.2018.
Izvor: avaz
Thumbnail
Holivudski glumac Šon Pen ovih dana boravi u Istanbulu gdje radi na snimanju filma o nedavno ubijenom turskom novinaru Kašogiju. Kako prenose turski mediji, Pen je danas boravio ispred konzulata Saudijske Arabije gdje je sa svojom ekipom snimao kadrove za svoj dokumentarni film. Oskarovac je u jednom trenutku pokušao prići bliže konzulatu zajedno sa kamermanom ali ih je u tome spriječila turska policija koja im nije dozvolila da se previše približe saudijskom predstavništvu.

Nakon što su u javnost procurili video i audio snimci brutalnog ubistva turskog novinara, dvije zemlje potresaju skandali koji su u jednom trenutku prijetili izazvati diplomatski rat. Svjetski mediji ali i javnost zgroženi su činjenicom da je nekoliko agenata saudijske službe bezbjednosti učestvovalo u ovom događaju.

Pen je poznat kao veliki zagovornik istraživanja socijalni tema koje su od velikog značaja za društvo, a pored brojnih filmova u kojima je glumio, on je 2015. godine privukao veliku pažnju svjetske javnosti nakon što je objavio intervju sa tada najtraženijim bjeguncem na svijetu, vođom meksičkog kartela, čuvenim El Čapom.