Pjevačica

Severinu tuži i učiteljica, traži 18.000 KM odštete

08:18, 27.01.2021.
Izvor: 24sata.hr
Severina Kojić (48) u četvrtak ima zakazano novo ročište na zagrebačkom Opštinskom građanskom sudu. Ovaj put tuži je učiteljica. Tužba je podignuta lani u aprilu zbog incidenta u školi u oktobru 2019. godine.

Učiteljica od pjevačice traži 70.000 kuna (18.000 KM) odštete. U četvrtak je u Palati pravde pripremno ročište na kojem se Seve i učiteljica ne moraju pojaviti, ali mogu ako žele. Prvo ročište bilo je zakazano za studeni prošle godine, no odgođeno je. Tužba je pak pokrenuta u aprilu prošle godine. Seve se nije pojavila na posljednja dva ročišta koja je u sporu protiv nje, takođe u Palati pravde, pokrenula sutkinja Lucija Lasić.

Sutkinja je pjevačicu tužila u februaru prošle godine zbog povrede prava ličnosti i zatražila naknadu štete od 20.000 kuna. Severina je, naime, nakon incidenta u školi u oktobru 2019. godine na konferenciji povodom početka svoje regionalne turneje “Magic Tour” izjavila:

Thumbnail

- Ne znam zašto se čudim što se ovo događa i svom sistemskom psihičkom silovanju od strane oca i institucija kad u ovoj zemlji niti žene niti djevojčice nemaju sudsku zaštitu i podršku za fizičko silovanje. Slično silovanje sam i sama prošla na Županijskom sudu u Splitu, i to u sudskom postupku pokušaja oduzimanja djeteta kod sutkinje Lucije Lasić.

Lasić je bila u sudskom vijeću na Županijskom sudu u Splitu koje odlučuje o Severininoj žalbi na presudu kojom je odlučeno da dječak stanuje s ocem, srpskim preduzetnikom Milanom Popovićem (55), dok ga majka viđa, te je Severini oduzeto pravo odlučivanja u pitanjima zdravstvene zaštite i obrazovanja dječaka. Ta je prvobitna presuda podigla mnogo prašine u javnosti, a Severina i njen advokatski tim puno truda polažu u žalbu. Na sjednici savjeta splitskog Županijskog suda u februaru prošle godine sutkinja Lasić prvi put je zatražila izuzeće iz predmeta. Njen prvi zahtjev za izuzećem je odbijen, no Lasić je ponovno zatražila izuzeće uz obrazloženje da je pokrenula parnični postupak radi naknade štete protiv jedne od stranaka u postupku, odnosno protiv Severine Kojić.