Pala odluka

Seve i Igor dobili zabranu koja se tiče maloljetnog Aleksandra

16:02, 13.08.2019.
Izvor: Blic
Thumbnail
Opštinski građanski sud u Zagebu donio je privremenu mjeru kojom se izriče da pjevačica Severina Kojić i njen suprug Igor Kojić moraju da sa društvenih mreža izbrišu fotografije maloljetnog Aleksandra Popovića kojeg je Severina Kojić dobila sa partnerom Milanom Popovićem. Zabrana se, inače, odnosi i na svaki javni vid eksponiranja.

Odlukom Opšteg građanskog suda u Zagrebu, na zahtjev Milana Popovića koji želi da zaštiti prava na prvitnost svog maloljetnog sina, Severina i Igor Kojić imaju osam dana da obrišu sve fotografije sa maloljetnim Aleksandrom, a nakon toga ni jedno ni drugo više ne smiju da objavljuju pomenute fotogafije ni na jednoj društvenoj mreži, Instagramu ili Fejsbuku, što su do sada često činili.

Ova mjera je privremena dok se ne okonča parnica između nekadašnjih partnera Severine Kojić i Milana Popovića koja je u toku.

U slučaju da ne ispoštuje ovu odluku suda, Severina Kojić i Igor Kojić bi morali da plate kaznu od oko 80.000 dinara, a kazna će se, prema presudi, povećavati, i to za dvostruko, svaki sljedeći put kad fotografija osvane na društvenim mrežama.

Ni Severina ni Igor ne smiju da objavljuju fotografije maloljetnog Aleksandra posredstvom drugih osoba.

Mjera se, osim na društene mreže, odnosi i na medije, odnosno novine i televiziju, javne skupove, kompjuterske sisteme ili na bilo koji drugi javni način eksponiranja koji je pristupačan velikom broju ljudi.

Inače, podsjećamo da je Igoru Kojiću 2017. godine sud zabranio da objavljuje fotografije Severininog i Milanovog sina Aleksandra na društvenim mrežama, ali se on na to oglušio.

Igor Kojić je, naime, uprkos tadašnjoj zabrani nastavio da redovno objavljuje fotografije danas sedmogodišnjeg Aleksandra Popovića.

Ovo rješenje je donijeto u najboljem interesu djeteta. Milan Popović je tražio samostalno zastupanje svog maloljetnog sina, što mu je sud i odobrio 2017, čime je donijeta i privremena mjera zabrane objavljivanja Aleksandrovih fotografija na javnim Fejsbuk i Instagram nalozima Igora Kojića, pošto je to protivno interesu djeteta.