Džon Singlton

Sahranili ga u medijima: Reditelj filma "Brzi i žestoki" živ

20:19, 29.04.2019.
Izvor: klix.ba
Thumbnail
Reditelj i producent Džon Singlton je prije 12 dana imao moždani udar, a nakon što su fanovi na Twitteru počeli da se opraštaju od njega nekoliko medija objavilo je da je Singlton preminuo. Ipak, njegova portparolka Šenon Bar demantovala je ove navode.

Bar je rekla da je Džon Singlton na aparatu za održavanje života u bolnici "Cedars-Sinai Medical Center" u Los Anđelesu. Dodala je da je reditelj u indukovanoj komi te da mu se stanje za sada ne popravlja.

Mediji su takođe ranije izvijestili da je navode o njegovoj smrti potvrdila porodica.

Njegova porodica pokušava se dogovoriti ko će se brinuti o njemu. Šila Vard, Singltonova majka, tvrdi da njen sin nije u stanju da upravljati finansijama i osigura sebi osnovne potrebe. Njegova kćerka Kleopatra Singlton osporila je tu tvrdnju i optužila Vardovu da je "pogrešno predstavila" stanje u kojem se nalazi Singlton.

Džon Singlton je bio prvi crnac i najmlađa osoba koja je nominovana za najboljeg reditelja na dodjeli Oskara, nakon što je njegov debitantski film "Boyz n the Hood" doživio ogroman uspjeh.

Njegovi filmovi koji su doživjeli ogromnu popularnost su "Baby Boy", "Poetic Justice" i istorijska drama "Rosewood", a tu su i "2 Fast 2 Furious", "Four Brothers" i "Abduction".