Sem Smit zapanjio javnost

Sa 12 godina išao sam na liposukciju

08:56, 17.03.2019.
Izvor: Kurir
Thumbnail
Engleski muzičar Sem Smit nedavno je otkrio da se već kao dječak podvrgao estetskoj hirurgiji, ne bi li se riješio kompleksa koje je "navukao" u društvu. Danas, taj korak izgleda ne bi ponovio kada bi mogao, jer njime ništa nije promijenio.

"Imao sam liposukciju sa 12 godina. U tom trenutku bio sam vrlo srećan zbog te odluke. Međutim, ta operacija mi ništa nije promijenila. Vratio sam kilažu kroz dvije nedjelje, jer nisam razvio odnos sa hranom. Ništa nije promjenilo. Da, sa 12 godina imate liposukciju grudi, to je zaista je velika stvar..." , rekao je Smit.

Njega su, kako je naveo, vršnjaci stalno zadirkivali zbog grudi. Zbog toga često ga je mučila nesigurnost o kojoj muškarci, napominje on, ne govore, jer nema ko da ih sasluša.

"Nema poznatih muškaraca koji pričaju o nesigurnostima. Čak mi je i sada čudno da govorim na tu temu, jer momci ne posvećuju mnogo pažnje tome", istakao je on, pa okrivio "toksični maskulinitet" za sve probleme te vrste.

"Uče nas da nisi dovoljno muškarac ako govoriš kako se osjećaš u svom tijelu, ali ja želim da se borim protiv toga", zaključio je on.