Rozario Doson

Poznata glumica "pala" na šarm predsjedničkog kandidata

07:38, 18.03.2019.
Izvor: B92
Thumbnail
Američka glumica Rosario Doson (39) potvrdila je nagađanja o tome da je u vezi sa američkim demokratskim senatorom i predsjedničkim kandidatom Korijem Bukerom, opisavši ga kao "predivno ljudsko biće" kome se veoma divi.

Na pitanje novinara kako se razvija veza s Bukerom, Doson je odgovorila: "Za sada predivno. On je predivno ljudsko biće. Lijepo je provoditi vrijeme zajedno kad god možemo... a oboje smo vrlo zauzeti poslovima. Divno je biti s nekim koga poštujete, volite i divite mu se, s čovjekom koji je vrlo drag i pažljiv."

Doson je američka glumica portorikanskog i afro-kubanskog porekla. Suosnivačica je hispanofone organizacije "Voto Latino". 

Pažnju je privukla kao tinejdžerka nastupom u kontroverznom filmu "Kids", nakon čega je uslijedio niz zapaženih uloga u rasponu od niskobudžetnih nezavisnih filmova do velikih blokbastera. Među njima su hitovi poput filma "Men in Black II" i "Rent". 

Njujork post je u januaru pisao o tome da se glumica i bivši gradonačelnik Njuarka (Nju Džersi) viđaju od decembra 2018. godine. 

Američki demokratski senator iz Nju Džersija Kori Buker (49), početkom februara je najavio da će biti jedan od kandidata u predsjedničkoj trci 2020. 

Buker je odrastao u Nju Džersiju, pohađao je univerzitete Stenford i Jejl, a bio je i dobitnik Rods stipendije prije nego što se vratio u Džersi. 

Godine 2006. postao je gradonačelnik Njuarka, najvećeg grada u Nju Džersiju, a prije sedam godina postao je senator.