Nerealno

Ovu ljepoticu niko ne želi u modnoj industriji jer je predebela

17:56, 13.11.2019.
Izvor: avaz
Savršeno građena manekenka požalila se da svakodnevno nailazi na odbijenice poznatih modnih brendova jer je smatraju “predebelom” za industriju.

Eboni Mod (20) bavi se modelingom od 12. godine, ali danas joj je sve teže pronaći angažman. Zašto? Prema njenim riječima, svi žele ili supermršave djevojke ili plus-sajz modele.

– U proteklih osam godina bila sam na stotinama audicija, a dobila sam jedan jedini angažman. Svi su me uvijek uvjeravali da je razlog moja veličina. Naravno, nijedan direktor kastinga neće reći u lice: “Debela si”, ali će to na suptilan način dati do znanja – ispričala je Eboni za tabloid The Sun.

Razvikani modni brendovi ne angažuju je jer je, kako kaže, prebujna, i ne izgleda kao tip djevojke koji oni žele. Mnogo joj je ugodnije, dodaje, raditi s manjim brendovima, koji ne traže mršavice.

– Većina njih želi ili plus-sajz modele ili jako mršave cure. Nema sredine – požalila se atraktivna 20-godišnjakinja.

Eboni, koju na Instagramu prati 24.000 ljudi, tvrdi da se uopće ne važe jer se ne želi opterećivati kilogramima.

– Nikad nisam imala poremećaj prehrane, ali istina je da prolazim kroz faze u kojima se ne osjećam dovoljno lijepom. Jedno sam vrijeme mahnito odlazila u teretanu i toliko sam smršala da sam izgledala nezdravo. Kada sam snimala reklame za donji veš, nisam jela cijeli dan, iz straha da neću izgledati dobro. Više volim snimati za industriju ljepote jer se ondje više fokusiraju na lice nego na tijelo – objasnila je Eboni.

Silan stres i naporna snimanja ostavili su traga na mentalnom zdravlju ove lijepe manekenke.

– U jednom periodu uopšte nisam izlazila iz kuće, nisam se prala niti sam koristila mobilni telefon. Kada bih primila poruku koja bi me uznemirila, isključila bih telefon na nekoliko sati. Sada se napokon bolje osjećam i primam profesionalnu pomoć. Vrlo je teško kada imam takav problem s industrijom i svojom veličinom – rekla je Eboni, koja, uprkos svemu, ne odustaje od svog sna da postane uspješan model.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

i gotta lot goin on

A post shared by ⚡️ EBONY MAY ⚡️ (@ebymaude) on Aug 31, 2019 at 5:33am PDT

– Nekad sam mislila da trebam smršati, ali više se ne želim mijenjati. Smatram da svako treba dobiti priliku u modelingu jer modeling treba podsticati različitosti – zaključila je, prenosi Avaz.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

on the island... • • wearing #LOVEisawitfirst #ISAWisland @isawitfirst ✨

A post shared by ⚡️ EBONY MAY ⚡️ (@ebymaude) on Jun 8, 2019 at 3:29am PDT