Čuvao ga iz sigurnosnih razloga

Ovo je sin Majkl Džeksona kojem je stavljao maske i čuvao ga od javnosti

13:49, 09.03.2019.
Izvor: Blic
Thumbnail
Kada je Majkl Džekson novembra 2002. godine iznio bebu Blenketa i krenuo da ga trese nad balkonom, izazvao je, potpuno opravdano, međunarodni skandal, iako mu je namjera bila samo da ga pokaže fanovima.

Majkl Džekson oduvijek je iz sigurnosnih razloga krio identitet svog mlađeg sina Blenketa. U javnosti bi mu, kao i ostaloj djeci, stavljao različite maske koje su umjele da djeluju zastrašujuće, piše Blic žena.

A otkad je Majkl umro 2009. godine, ionako misteriozni Blenket postao je još veća enigma, sakriven na imanju daleko od očiju javnosti.

Blenket ima 17 godina i odsječen je od cijelog svijeta. Čuva ga baka Ketrin (88) uz pomoć TiDžej Džeksona (40), Majklovog nećaka.

Thumbnail

Otkad su se ponovo pojavile priče o Majklovom zlostavljanju djece, njegovi staratelji kažu da se Blenket potpuno povukao u sebe i da više ne progovara ni riječ, iako je inače jako pričljiv.
Šira porodica jako je zabrinuta za Blenketa jer nije normalno da cijeli život provede odsječen od svijeta.

"Porodica pokušava da ga zaštiti od svijeta, ali to nije dobra stvar iako oni misle da jeste. Takva izolacija nije zdrava", kaže okolina, dodajući da svakome trebaju prijatelji, a Majklova djeca ih nemaju jer su naučena da se drže za sebe i da nikome ne vjeruju.