Odbjegla princeza u aferi sa tijelohraniteljem

07:12, 26.11.2020.
Izvor: Blic
Princeza Haja, supruga vladara Dubaija, platila je svom britanskom telohranitelju 1,2 miliona funti da ćuti o njihovoj dvogodišnjoj aferi i obasipala ga je luksuznim poklonima, poput skupocenog sata i puške vrijedne 12.000 funti.

Šesta i najmlađa supruga milijardera šeika Mohameda Al Maktuma, navodno je od tijelohranitelja Rasela Floversa tražila da joj pravi društvo gdje god se pojavljivala, a zauzvrat mu je omogućila raskalašan životni stil.

Njihova dvogodišnja afera počela je tokom iscrpljujućeg sudskog procesa u Londonu, kada je princeza tražila i na kraju dobila starateljstvo nad dvoje djece koje ima sa šeikom.

Britanski mediji su još prošle godine pisali da šeik sumnja da je njegova supruga, koja je pobjegla u London i pokrenula brakorazvodnu parnicu, previše bliska sa telohraniteljem. Nakon što je pobjegla, šeik je na Instagramu objavio arapsku pesmu, u kojoj se između ostalih nalaze stihovi: "Ti, izdajice, izdala si najsvetije povjerenje, a tvoja igra je razotkrivena".

Šeik se trudio da prljav veš iznet na saslušanjima ostane privatan, a sudija je u svojoj presudi presuđenoj u korist princeze naveo da je ona „započela ljubavnu vezu s jednim od svojih muških telohranitelja“, ali ime telohranitelja tada nije navedeno. Takođe je naveo da je šeik pokrenuo "kampanju zastrašivanja“ koja je uključivala ostavljanje oružja u njenoj spavaćoj sobi i pokušaj otmice.

"Dejli mejl" piše da je tijelohranitelj zbog princeze ostavio svoju suprugu sa kojom je bio u braku četiri godine i koja vjeruje da su ga zaveli novac i pokloni.

Izvor blizak ljubavnicima tvrdi da je princeza na putovanjima uvijek tražila da njih dvoje imaju povezane sobe. Kada je bila u Londonu izlazila je sa njim skoro svake večeri, a ponekad bi se vraćali tek sutradan ujutru.

- Porodica je uvijek bila velikodušna prema tijelohraniteljima. Šeik bi im često davao između 5.000 i 15.000 funti napojnice. Ali, pokloni koje je Rasel primio to su daleko nadmašivali. On je bio brižan suprug, a zbog nje se pretvorio u nekoga koga njegova supruga ne prepoznaje - dodaje izvor.

Raselova supruga je najpre primetila da on i princeza razmjenjuju poruke kasno noću. On ju je uvjeravao da je u pitanju posao, a onda su počeli da pristižu pokloni. Prvo je to bio skupoceni "roleks".

Slutnje Raselove supruge su potvrđene kada je u njegovom telefonu našla fotografije princeze u bikiniju i nekoliko njenih selfija.

- Nekoliko mjeseci kasnije joj je rekao da je ne voli i da želi da se rastanu, iako je ona htela da se bori za njihov brak. Sve vrijeme je negirao aferu sa princezom - otkrio je izvor.

Haja je i četvorici Raselovih kolega platila po 1,2 milona funti kako ništa ne bi otkrili o njihovoj vezi.

Princeza se udala za šeika 2004. godine i time je postala njegova šesta supruga, a razveli su se prošle godine. Trenutno živi sa decom u vili smještenoj u jednoj od najekskluzivnijih londonskih četvrti Kensington, prenose britanski mediji.