Odbačena krivična prijava protiv Severine zbog povreda prava djeteta

15:59, 08.04.2021.
Nakon što je protiv Severine Kojić (48) odbačena krivična prijava zbog prijetnji, odbačena je i ona zbog povreda prava djeteta, piše 24sata.hr.

Naime, kako navodi hrvatsko Opštinsko državno odvjetništvo, "u postupanju majke nisu ostvarena obilležja niti jednog krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti".

Advkatica pjevačice, Jasminka Biloš, obratila se medijima nedavno i otkrila kako je protiv Severine prvo odbačena prijava zbog prijetnji, a zatim i zbog povrede prava djeteta.

- Izvještavamo vas da je krivična prijava protiv Severine Kojić koju je podnio Centar za socijalni rad, Podružnica Maksimir, radi krivičnog djela povrede djetetovih prava iz čl. 177 st. 1. i 2. KZ-a, odbačena Rješenjem Opštinskog državnog odvjetništva - stoji u saopštenju.

Podsjetimo, sredinom maja prošle godine objavljeno je da je pjevačica Severina Kojić provela dva sata na ispitivanju zbog prijave koju je protiv nje podnijela direktorka osnovne škole "Matija Gubec" Ljiljane Klinger zbog navoda da joj je pretila 10. marta 2020.

- Obavještavamo Vas da je kaznena prijava protiv Severine Kojić, zbog kaznenog djela pretnje iz čl. 139. st. 2. i 3. KZ-a, odbačena Rešenjem Opštinskog državnog tužilaštva od 29. juna 2020.g pod brojem KP-DO-3339/20 “jer nije utvrđeno postojanje osnovane sumnje da bi Severina Kojić na opisani način ostvarila obilježje prijavljenog kaznenog djela - poručila je advokatica Jasminka Biloš nedavno, prenio je Jutarnji.hr.

Podsjetimo, direktorka škole koju je pohađao Severinin sin je, kako su mediji pisali, podnela prijavu zbog događaja koji se odigrao 10. marta kada je pjevačica sa suprugom Igorom Kojićem došla po svog sina u školu.

Kojiću navodno učiteljice nisu dopustile da preuzme dijete i tada im je Severina rekla da poruče direktorki kako ovo što radi nije nimalo u redu te da će se videti na sudu.

Zbog ove izjave, koju je Klinger doživjela kao pretnju cijel slučaj odlučila je da prijavi policiji.

(Telegraf.rs)