Povjerljivi dokumenti

Novi dokazi: Ronaldo priznao silovanje

07:20, 03.12.2018.
Izvor: B92
Thumbnail
Fudbalska zvijezda Kristijano Ronaldo navodno je priznao da je imao seksualni odnos sa Amerikankom Ketrin Majorga bez njene volje. 

Kako piše Špigel, došli su u posjed povjerljivog dokumenta, neke vrste upitnika od 27 strana koji je Ronaldo morao da ispuni za potrebe svojih advokata, i u kojem je priznao da je imao seksualni odnos sa djevojkom protiv njene volje. Advokati su, kako tvrdi njemački list, to priznanje potpuno izmijenili. 

"Ona mi je rekla "ne" i više puta mi je tražila da stanem. Rekla je da nije za seks odmah, jer smo se tek upoznali, ali me je držala za polni organ. Dugo nisam mijenjao pozu. Priznala mi je da nije željela da imamo odnos, ali se ponašala kao da ga želi", napisao je navodno Ronaldo, a advokati su taj dio iskaza skratili na jednu riječ - "ne". 

Na još nekoliko pitanja odgovorio je vrlo problematično. 

Da li je ona ikada povisila ton ili vikala? 

"Rekla je "ne" i više puta tražila je da prestanem", a advokati su i taj dio navodno izmijenili i napisali - "ne". 

Da li je nešto rekla poslije seksualnog odnosa? 

"Rekla je "kretenu, prisilio si me". Ne sjećam se tačno šta mi je govorila, ali nastavila je da govori "ne". "Nemoj to da radiš. Ja nisam kao ostale.", naveo je Ronaldo u iskazu i dodao:" Na kraju sam se izvinio". 

Ronaldo je naveo i da je sve bilo vrlo "grubo" i da je "bilo brzo i kratko". 

U izvještaju se navodi da nisu koristili kondom, i da je Ronaldo naveo da ne zna da li je ona imala orgazam. 

U izmijenjenom izvještaju, navodi se da se nije žalila, da nije vikala, nije tražila pomoć ili nešto slično. Prvi odgovor u kojem piše da je rekla "ne" i "stani" nekoliko puta, izmijenjen je na "ne, nije vikala, podigla ton ili zvala upomoć". 

Ketrin je optužila Kristijana da ju je silovao u jutarnjim satima 13. juna 2009. godine u hotelu Palms Plejs u Las Vegasu. 

Ronaldov advokatski tim pokušavao je da spriječi bilo kakvu medijsku eksponiranost, a nedavno je jedan od njegovih medijskih predstavnika tražio je privremenu zabranu protiv odluke Der Spiegela da objavi navedene dokumente, ali bez uspjeha.