Pjevačica

Nataša Bekvalac otkrila da posjećuje psihijatra

16:20, 18.01.2020.
Izvor: Blic
Nataša Bekvalac zakazala je koncert za Dan zaljubljenih u Areni, a već mjesecima radi na pripremama. Kako saznajemo, osim što sprema repertoar, koreografiju i stajlinge, pjevačica odlazi i na psihoterapije. Prema riječima našeg izvora bliskog „novosadskoj barbiki“, ona je inače odlazila kod terapeuta, samo što je posljednjih pola godine te odlaske uvrstila češće u raspored.

– Još kada je odlučila da napravi koncert Nataša je donijela odluku i da se posveti svom mentalnom zdravlju istovremeno. Nije lako organizovati tako veliki koncert, naročito što ona želi da drži sve konce u svojim rukama. Zato joj je potrebna ogromna podrška kako saradnika, tako porodice, ali i stručnih lica sa kojima može da priča o svemu. Stres koji prati život pjevačice kada se organizuje ovakav koncert, a uz to ste još samohrana majka dvoje djece i neko ko uporedo ima nastupe, izuzetno je veliki. Ona je, kao samosvjesna žena, odlučila da ima podršku psihoterapeuta od trenutka kada se upustila u ovu priču – kaže naš izvor blizak Nataši i dodaje:

– Nataša često kaže da su odlasci kod terapeuta najbolje uložen novac jer izađe preporođena. Ona je inače u Novom Sadu išla kod žene koja ima neke od najboljih licenci, svaki put kada je imala probleme sa kojima je trebalo da se izbori. Nakon toga je nastavila s vremena na vrijeme da odlazi čak i kada je sve bilo u redu kako bi radila na sebi. Ovog puta je samo češće zakazivala termine kako bi makar na svaka tri dana našla vremena da se malo opusti i raščlani neke stvari u svojoj glavi. Svaki odgovoran umjetnik ima veliku odgovornost kada je izlazak pred publiku u pitanju, zato se Nataša sprema i da, kada za manje od mjesec dana izađe na binu, bude potpuno opuštena, bez treme i da da sve od sebe. Najteže joj je da u tom trenutku ne razmišlja da li sve funkcioniše i iza bine, da li je tehnika spremna, igrači i svi efekti koji su mjesecima pažljivo birani. Teško je i da vas trema ne parališe od siline emocija koju osjećate u tom momentu. Zato joj pomažu psihoterapije da ostane usredsređena.

Nataša je nedavno u jednoj emisiji priznala da se uveliko sprema za koncert te da te pripreme podrazumevaju kako fizički, tako i psihički rad na sebi. Ona je intenzivno išla kod psihijatra i nakon nasilja koje je preživjela.

– Hipersenzitivna sam, pa sam potražila pomoć psihoterapeuta da ne bih bila trajno emotivno oštećena. Mjesecima sam spavala samo po dva-tri sata, plašila sam se da zaspim, jer sam imala košmare, budila sam se u znoju, iscrpljena – rekla je tada ona.

Ranije bila protivnik psihijatara

Nataša nikada nije krila da je drugačija od ostalih, ali da je to uspješno sama kanalisala jedno vrijeme. Zbog toga je prije pet godina bila protiv psihijatara jer su je natjerali da preispituje sebe.

– Nemojte se baviti sobom uopšte! Što više čeprkate, biće vam teže. Mnogo više onih negativnih stvari izađe, ne dirajte ništa. Nikad kod psihijatra, nikad karte, horoskop. Ja sam upoznala ljude koji se nikada nisu bavili sobom i mnogo su srećniji – rekla je tada Nataša i priznala da je svjesna da nije savršena.