Upoznali se kao u romantičnoj komediji

Nakon 34 godine njihov brak je sve jači

08:33, 02.12.2018.
Izvor: Super žena
Thumbnail
Pokušala je da ga pozove na sastanak, ali bezuspješno. Tri mjeseca kasnije ga je srela, ali je on samo otišao bez ijedne riječi.

Ljubav između glumice Džejmi Li Kertis (60) i njenog supruga Kristofera Gesta (70) započela je kao u nekoj blesavoj romantičnoj komediji. 

U proljeće 1984. godine slavna američka glumica listala je "Rolling Stone" magazin i na stranicama kultnog časopisa ugledala lice tada 36-godišnjeg glumca. 

Iako ga dotad nikad nije vidjela u stvarnosti, prstom je uperila u njegovu sliku i svojoj prijateljici Debri Hil rekla: Ovo je muškarac za kog ću se udati. 

Njena prijateljica, inače scenarista i producent serijala Noć vještica, tada je dodala: To je Kris Gest, upravo je snimio odličan film. Znam njegovog agenta. 

Džejmi se odlučila na potpuno neočekivan korak - nazvala je njegovog agenta, rekla mu da bi voljela da izađe sa Krstoferom i ostavila svoj broj telefona, ali glumac je nije nazvao. 

Nekoliko mjeseci kasnije, glumica je večerala u jednom holivudskom restoranu sa prijateljim, kada je krajičkom oka spazila Kristofera tri stola dalje. Mahnuo joj je i ona je mahnula njemu. Ali, nekoliko minuta kasnije otišao je bez ijedne izgovorene riječi. 

Glumica je bila uvjerena da je Kristofer izbjegava, ali prevarila se. Dan kasnije ju je nazvao i pozvao na sastanak. Ostalo je, kažu, istorija.

Zaprosio ju je nakon samo dva mjeseca veze, odnosno šest mjeseci otkako je Džejmi vidjela njegovu fotografiju u časopisu. Sudbonosno da izgovorili su 18. decembra 1984. godine. Usvojili su ćerku Eni 1986. i sina Tomasa 1996. godine. 

Iako su u braku imali mnogih problema, kao što je alkoholizam s kojim se Džejmi godinama borila, ostali su zajedno pune 34 godine. 

U čemu je njihova tajna? 

"Nemoj da se razvedeš", našalila se glumica kad su joj postavili to pitanje i dodala: 

"Mogla bih da napišem knjigu sa bračnim savjetima, a zvala bi se "Nemoj da odeš". Postoji ona izreka: Ostani u autobusu, spoljašnost će se promijeniti. Kada imaš lošu nedjelju, ostani u autobusu jer ćeš pogledati kroz prozor i za nekoliko dana prizor će biti predivan. Mislim da se ta izreka može primjeniti na gotovo sve aspekte života. Nisam romantičarka. Ja sam realista. Poštujem ga i ne želim da ga napustim", objasnila je Džejmi.