Obožavaoci zgroženi

Mrtva pjevačica kreće na turneju

16:38, 19.09.2019.
Izvor: dnevnik.hr
Muzička diva Vitni Hjuston preminula je 2012. godine u 49. godini života.

Beživotno tijelo pjevačice otkrili su vatrogasci i osoblje hotela na Beverli Hilsu koji su se prvi našli na mjestu događaja, piše Dnevnik.

Iza sebe Vitni Hjuston ostavila je kćerku Kristinu Braun, koja je na sličan i tragičan način napustila svijet tri godine kasnije.

Vitni i njen suprug Bobi Braun razveli su se kada je njoj bilo 14 godina.

Oboje su se borili s ovisnošću o drogama, za čime je posegla i njihova kćerka, na koju je majčina smrt ostavila teške posljedice. Zbog psihičkog stanja čak je dva puta boravila u bolnici, a njeno beživotno tijelo pronađeno je kao i majčino – u kadi.

Ipak, za njenu je smrt u 23. godini života krivim je proglašen njen momak Nik Gordon, koji ju je navodno fizički i psihički maltretirao te finansijski iskorištavao, baš kao što je Bobi zlostavljao njenu majku.

I dok porodica priželjkuje da se njihova dva anđela puste da počivaju u miru, drugi ljudi imaju neke potpuno druge zamisli.

Naime, upravo je objavljena turneja holograma muzičke dive za 2020. godinu pod nazivom “Veče sa Vitni: Vitni Hjuston Hologram Turneja” koja će sadržavati bend, plesače i prateće vokale. I dok njeni fanovi i dalje tuguju što je nema, ovu su turneju nazvali sramotnom te načinom da se samo zaradi na preminuloj divi, a ne da joj se oda počast.

Turneja će započeti 23. januara u Meksiku, a koncerti će se održati i u Velikoj Britaniji, Škotskoj, Irskoj, Holandiji, Švajcarskoj, Njemačkoj te još nekoliko zemalja Sjeverne Amerike.

“Ovo nije Vitni”, “Molim da mene ne tjerate da radim nakon što umrem”, “Vitni, nisi ovo zaslužila”, “Hologrami su tako jezivi”, samo su neki od komentara fanova na Tviteru, dok su drugi oduševljeni idejom.

– Stvaramo novu vrstu koncertnog iskustva stvorenu da uhvati tu magiju. Kad je nastupala, tamo je bila neuporediva harizma i osjećaji – to je ono što ćemo donijeti publici – tvrde organizatori ne spominjući kako će na tome itekako masno zaraditi.