Tuče mu nisu strane

Mračna strana Leonarda Dikaprija, advokati zataškavaju mnogo toga

  • 12.11.2018.16:12

Holivudski šarmer Leonardo Dikaprio, kojeg cijeli život prate kontroverze, porijeklom je Sloven i proslavio je 44. rođendan. Njegovu prošlost prate razne ružne priče koje se godinama zataškavaju.

Baka Leonarda Dikaprija rođena je u Rusiji pod imenom Jelena Smirnova. Glumac je za sebe oduvijek govorio da je "pola Rus", a jednom prilikom naveo je da bi volio glumiti Putina, ako se ikada bude snimao film o predsjedniku.

Leonardo Dikaprio vodio je itekako razvratni život, a njegovi advokati su pokušavali sve zataškavati.

Leonardo Dikaprio je zapeo u 23. godini kao mladi ljepotan na kojeg su se, zbog uloga u “Romeu i Juliji” i “Titaniku”, bacale sve mlade i ne tako mlade žene, a on, novookrunjeni “kralj svijeta”, mogao je birati i da se provodi kako je htio. Upravo tada, zajedno s kolegama, krstario je klubovima i njihova grupa nazvana je "pussy posse" (potjera za mačkicom).

Dječacima je jedno večer za oko zapala Elizabet Berkli, glumica koja je stekla slavu zahvaljujući filmu "Showgirls". Ekipa je pomislila da je ona u privatnom životu malo slobodnija i pozvali su je da se pridruži. Ipak, ona je objasnila da je u klubu s dječkom Rodžerom Vilsonom (Roger Wilson).

Nakon toga, počela je serija neugodnih poziva, a Rodžer se čak verbalno, jednom prilikom, sukobio s Leondarom. Sve se završilo tučnjavom ispred jednog kluba u kojem je Vilsonu teško povrijeđen dušnik. Sumnja se da je udarac upravo nanio Leonardo, kojeg je Rodžer tužio za 45 miliona dolara. Slučaj je riješen nagodbom i priča se prestala spominjati.