Marija Šerifović održava poseban koncert, a razlog će vas oduševiti

  • 30.11.2020.21:24

Regionalna muzička zvijezda Marija Šerifović po ko zna koji put našla je snage da svojim apelom i glasnom porukom pozove sve da se ujedine u borbi za život malene Minje Matić.

"Stvar je ozbiljna i vremena je malo. Čekam vas. Pjevaću dokle svi zajedno ne skupimo novac, satima, dok me grlo bude služilo", istakla je pop zvijezda na Instagramu, dok će za malu Minju pjevati u četvrtak, 4. decembra, prenosi Blic.

Poznato je da muzička zvijezda posebnu ljubav gaji prema djeci, te i da ih njihove teške životne priče podstaknu na humanu akciju, pa i ne čudi što će Marija pjevati uživo kako bi tokom koncerta pokušala da prikupi što više sredstava za liječenje jednogodišnje djevojčice.

Već danima unazad putem svojih mreža apelovala je da se prikupe sredstva za liječenje Minje Matić, koja boluje od rijetke i teške bolesti – spinalne mišićne atrofije, tip 1. Iako je istakla koliko je važno da se u akciju uključi što više ljudi dobrog srca, muzička zvijezda glasna je u namjeri da njen koncert svi prate, pa tako i društveno odgovorne kompanije koje finansijski mogu da pomognu borbi za Minjin život.

"Ovo je poruka za sve. I za tebe, i za tebe, ali i za velike kompanije. Da vidim koliko vas ima", poručila je Marija.