Savršeno brušen dijamant

Koliko košta vjerenički prsten Dženifer Lopez?

  • 15.03.2019.07:08

Tom Hejman je kao svjetski poznat stručnjak u oblasti draguljarstva dao procjenu koliko košta smaragdno sječeni dijamant koji krasi ruku Dženifer Lopez poslije vjeridbe sa Alekom Rodrigezom. Nikada nam ne bi palo na pamet koliko taj kamen vrijedi.

Aleks Rodrigez je postavio sliku vjereničkog prstena kojim je zaprosio poznatu pjevačicu Dženifer Lopez i za samo nekoliko sati ona je imala oko 5,1 miliona lajkova. Oni su tokom vikenda potvrdili i zvanično svoj novi ljubavni status i sa radošću najavili fanovima ulazak u sljedeću etapu zajedničkog života.

Čim se u javnosti pojavila slika prstena koja krasi ruku Džej Lo, počele su spekulacije o tome koliko on vrijedi i koji je i koliko skupocjen kamen na njemu.

Prvobitno su draguljari vijećali o tome koji je tačno kamen u pitanju i koji dizajn prstena, ali su se veoma brzo složili da je u pitanju smaragdno rezani dijamant.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Locking it down. 💙 #futuremrsrodriguez

Objavu dijeli Alex Rodriguez (@arod) Ožu 12, 2019 u 9:16 PDT

Tom Hejman tvrdi da savršeno brušeni dijamant košta između 2 i 3 miliona dolara, a tu veliku razliku prave jako male razlike u sečenju i proporcijama. Tako da ako imate želju da nosite prsten kao što ga ima Džej Lo trebalo bi da pripremite između 1,5 i 3 miliona dolara.